Κυριακή, 23η Ιουνίου 2024  3:24 πμ
 
wm small
Σάββατο, 29 Μαϊος 2021 11:51

Κορονοϊός: Τι ανοίγει από Δευτέρα – Ποια μέτρα παραμένουν υπό τον φόβο μεταλλάξεων και έξαρσης της πανδημίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από την Δευτέρα 31 Μαϊου με  διστακτικά βήματα, ανοίγουν δραστηριότητες καθώς, παρά τη βελτίωση σειράς επιδημιολογικών δεικτών, οι ειδικοί εκτιμούν πως η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο ασφαλείας καθώς υπάρχει οι φόβος μεταλλάξεων και έξαρση της πανδημίας.

Η διασπορά του ιού παραμένει μεγάλη σε αρκετές περιοχές, ενώ σε περίπτωση που κυριαρχήσουν οι μεταλλάξεις αυξάνονται κατά πολύ οι πιθανότητες για ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας μετά το φθινόπωρο.

Ο εμβολιασμός του πληθυσμού που κινείται με γοργούς ρυθμούς και τα self test, είναι δύο ισχυρά όπλα, που συμβάλλουν στο να ανακοπεί η διασπορά του κοροναϊού.

Έτσι από Δευτέρα, μετά από την σύμφωνη γνώμη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, ανοίγουν και άλλες δραστηριότητες, όπως τα γυμναστήρια ενώ η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μειώνεται στο 25%.

Η επιτροπή, ωστόσο δεν έδωσε το «πράσινο φως» για την… επιστροφή της μουσικής στα μαγαζιά της Εστίασης.

Άλλωστε από την Δευτέρα θα είναι σε ισχύ νέα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, όπως το άνοιγμα νέας εφαρμογής για τον κοροναϊό και το σχέδιο για τοπικά lockdown.

in.gr

Διαβάστηκε 358 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News