Δευτέρα, 24η Ιουνίου 2024  12:03 μμ
 
wm small
Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 22:06

Η «αδικία» διορθώνεται: από δρομάκι σε λεωφόρο το όνομα του Μέγα Αλέξανδρου στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η ονομασία και ονοματοθεσία ανώνυμων οδών και πλατείας του Αγρινίου καθώς και η μετονομασία οδών της πόλης θα απασχολήσουν την επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα κληθεί να εγκρίνει τις αποφάσεις της επιτροπής ονοματοθεσίας.

Mεταξύ των άλλων θα τεθεί προς έγκριση η μετονομασία της οδού Μάνου Κατράκη σε Λεωφόρο 25ης Μαρτίου 1821. Ο λόγος της μετονομασίας είναι για να τιμηθεί η επέτειος των 200 χρόνων από την ένδοξη ελληνική επανάσταση του 1821. (Αρχίζει από την Εθνική Οδό και καταλήγει στην πλατεία Μεγάλης Παρασκευής 1944).

Η οδός Μάνου Κατράκη θα τοποθετηθεί σε ανώνυμη οδό στις εργατικές κατοικίες του Αγίου Ιωάννη Ριγανά (τελευταία οδός, κάθετη στις οδός Α. Παράσχου και Αγίου Ιωάννη Ριγανά.Σημειωτέον πως εγκαταλείπεται η αρχική απόφαση (του 2019) να δοθεί στην οδό Μάνου Κατράκη το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια  .

Ωστόσο θα τεθεί προς έγκριση μια άλλη απόφαση του 2019 της Επιτροπής Ονοματοθεσίας και αφορά στη  μετονομασία της οδού Ανεξαρτησίας  σε Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο λόγος είναι ότι «η παγκόσμιας ακτινοβολίας εμβληματική μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αδικείται από την οδό που τώρα φέρει το όνομά της  (η οδός Ανεξαρτησίας αρχίζει από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου ή Αγίου Κωνσταντίνου [είναι αδιάνοικτη] και καταλήγει σε αγροτική οδό στις Εργατικές Κατοικίες Σταδίου)

Κατόπιν αιτήματος των ΕΛΤΑ για διευκόλυνση του έργου τους (ζητούν μετονομασία των παρόδων καθότι εντοπίζονται εξαιρετικά δύσκολα)  η Επιτροπή Ονοματοθεσίας αποφάσισε και  προτείνει και τη μετονομάσια κάποιων παρόδων ως εξής 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΕ ΡΙΖΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
ΘΥΣΙΑΣ ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΕ ΠΙΠΕΡΙΓΚΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΚΑΨΑΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΕ ΜΕΓΙΣΤΙΑ ΑΚΑΡΝΑΝ
ΜΠΑΪΜΠΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Α΄ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΕ  ΣΙΩΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΕ ΒΑΓΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΣΤΑΪΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Α΄ ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΕ ΣΑΛΑΠΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΣΤΑΪΚΟΥ ΙΩΑΝΝΗ Β΄ ΠΑΡΟΔΟΣ ΣΕ ΜΟΥΣΤΑΚΟΥΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 416 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News