Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  9:12 πμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Ιουλίου 2022 17:04

Κούρος γιδιών | Η ζωή στα βουνά του Βάλτου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο κούρος, είναι ένα έθιμο των κτηνοτρόφων που κάθε χρόνο τέτοια εποχή κουρεύουν τα ζώα τους για να τα απαλλάξουν από το μαλλί, λόγω της ζέστης του καλοκαιριού.

Η κτηνοτροφία αργοσβήνει και μαζί της σβήνουν και οι παραδόσεις, αφού ελάχιστοι πλέον κτηνοτρόφοι κρατάνε ακόμη αυτό το έθιμο.

Στον Εμπεσό Αιτωλοακαρνανίας ο Θωμάς, κτηνοτρόφος από γενιά σε γενιά, μας υποδέχεται στο χώρο εργασίας του και σε ένα ταξίδι επιστροφής στο χρόνο, μας δείχνει πώς κουρεύει το κοπάδι του, παρέα με τους συναδέλφους/φίλους του.

Όταν φεύγουν και τα τελευταία ζώα, έτοιμα, απ’ τα χέρια των κουρευτάδων, δίνονται ευχές για «καλό καλοκαίρι» και «του χρόνου» και αρχίζει το γλέντι...

Φλογέρα: Γιώργος Τουφεκούλας.

 

Διαβάστηκε 922 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis