Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  9:40 μμ
Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 18:20

Οι «Συναντήσεις 30′» της Αντιγόνης Ντόκα.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
DOKA_ANTIGONI_IMAGE_200-2_60_75Την επίσημη εμφάνιση στη λογοτεχνία κάνει η Αντιγόνη Ντόκα  με το βιβλίο της «Συναντήσεις 30′». Κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2016, από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ στη σειρά Σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία και διατίθεται στα βιβλιοπωλεία.
 
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε το σύντομο σχόλιο των εκδόσεων για το έργο της Αντιγόνης: «Μέσα από μια πλάγια ματιά, που διαβάζει με συγκρατημένη συγκίνηση τη διαδικασία της επαφής, της απώλειας, της μοναξιάς, της συνεύρεσης με τον Άλλο, η συγγραφέας ξετυλίγει το ασπρόμαυρο “φιλμ” μιας οικείας ερωτικής σχέσης που είναι, τελικά, η κάθε σχέση. Τα μινιμαλιστικά κείμενα του τόμου φωτίζουν με ποίηση μικρές λεπτομέρειες στις οποίες ανατρέχει το σώμα και η ψυχή όταν ανακαλεί την ερωτική εμπειρία».
 
Η Αντιγόνη Ντόκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Φιλοσοφία και είναι διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Η Αντιγόνη είναι κόρη του Πανεπιστημιακού καθηγητή Λάμπρου Ντόκα ο οποίος κατάγεται από τον Αγιο Βλάσιο.
 
Διαβάστηκε 1558 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016 18:22
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.