Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  2:04 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 00:41

Αγρίνιο – Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας: Πάσχα από τα συσσίτια για 200 άτομα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το τελευταίο χρονικό διάστημα προστέθηκαν 25 νέα άτομα στους δικαιούχους, ενώ ολοένα και πιο συχνά «χτύπουν την πόρτα» των συσσιτίων από διάφορα χωριά της περιοχής  

Η ζοφερή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, αναδεικνύεται περίτρανα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγρινίου και καθιστά σαφές ότι η εορταστική περίοδος δεν είναι ίδια για όλους τους Αγρινιώτες.

Στην παρούσα συγκυρία, εκτός από το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αγρινίου, το οποίο παρουσίασε η «Σ» προσφάτως, υπάρχουν και τα συσσίτια της του Ι. Ν. Αγίας Ευαγγελιστρίας και του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου.

Λόγω της απουσίας των πιστών από τις εκκλησίες η περίοδος αυτή ήταν πολύ δύσκολη για πολλούς ναούς και το  κοινωνικό τους έργο, όπως και για τον Άγιο Δημήτριο και τα συσσίτιά του. Ωστόσο με αφορμή τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα πολλοί μεμονωμένοι πολίτες και όχι μόνο έσπευσαν και σπεύδουν να απλώσουν «χείρα βοηθείας» στον συνάνθρωπό τους.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα περίπου 25 νέα άτομα ήρθαν στα συσσίτια της Αγίας Ευαγγελίστριας και αυτή την στιγμή είναι σχεδόν 200 άτομα οι δικαιούχοι. Την ίδια στιγμή αρκετά άτομα που είναι ενταγμένα στα συσσίτια εύχονται να ξεκινήσει η σεζόν στα νησιά και να καταφέρουν να βρουν εργασία σε διάφορους τομείς» δηλώνει ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου και «πρωτεργάτης» των συσσιτίων πατέρας Κωνσταντίνος Καντάνης δίνοντας το «στίγμα» της κατάστασης.

Ο π. Καντάνης

Ο π. Καντάνης τονίζει: «μετά από μια δύσκολη περίοδο, αυτή της σαρακοστής, που προσπαθήσαμε να προσαρμόσουμε τις ανάγκες και τα γεύματα στη νηστεία μας και στις ανάγκες ακόμη και μικρών παιδιών που είναι στα συσσίτια, αλλά κυρίως της δυσκολίας που αντιμετωπίσαμε από την απουσία των πιστών από τους ναούς, τώρα λόγω και των ημερών ξεκίνησαν να μας ενισχύουν πολλοί συμπολίτες μας και αυτό για εμάς είναι ευχάριστο και αποτελεί «ανάσα».

Όπως τονίζει ο πατέρας Καντάνης ήδη δέχθηκαν στα συσσίτια της Αγίας Ευαγγελίστριας τον Σκοπευτικό Σύλλογο Αγρινίου που ενίσχυσε τη δομή με το παραπάνω, δέχθηκαν την συγκινητική παρουσία ομάδας φίλων, που άλλοι τελείωσαν το στρατό και άλλοι έπιασαν την πρώτη τους δουλειά, από τα χωριά του Προδρόμου και της Γουριώτισσας, οι οποίες συγκέντρωσαν τρόφιμα για τα συσσίτια.

«Ξεκινάμε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε την ημέρα του Πάσχα τα 200 άτομα που είναι στα συσσίτιά μας να έχουν πανηγυρικό γεύμα με το γάλα τους, το κρασί τους, το Χριστόψωμο, το ψητό τους αρνί, τα βαμμένα αυγά τους και το τυρί τους, ώστε με ευλογιά να χαρούν την Ανάσταση του Χριστού μας. Επίσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μετά από την 25η Μαρτίου, είναι πολλές οι οικογένειες που έρχονται να μας ζητήσουν βοήθεια ακόμη και από χωριά της περιοχής.

Κατά το παρελθόν υπήρχαν και άλλες περιπτώσεις που είχαν έρθει σε εμάς και ήταν από χωριά, αλλά δεν είχαμε την δυνατότητα να τους βοηθήσουμε. Το τελευταίο όμως διάστημα ήρθαν πολλοί, πάρα πολλοί, από χωριά και δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια. Το γεγονός ότι πολλά καταστήματα της εστίασης ήταν κλειστά μέχρι και τώρα, πολλοί ήταν εκείνοι οι συνάνθρωποί μας από χωριά που δεν μπορούσαν να πουλήσουν την ντομάτα τους λ.χ. και αυτό τους οδήγησε σε εμάς από μεγάλη ανάγκη, λόγω της μεγάλης δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν» τόνισε ο πατέρας Κωνσταντίνος Καντάνης.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 307 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News