Παρασκευή, 26η Απριλίου 2024  5:48 μμ
 
wm small
Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 13:01

Συνέχεια στα δικαστήρια για το αγροτικό μπλόκο στο Χαλίκι – Η δικάσιμος φέρνει νέα κινητοποίηση

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας προετοιμάζει κινητοποίηση την Τρίτη στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου ενόψει της εκδίκασης του «αγροτοδικείου» για την κινητοποίηση του Φεβρουαρίου του 2019 στο Χαλίκι Αιτωλικού

Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σπ. Κοτοπούλης

Κινητοποίηση οργανώνουν οι αγρότες το πρωί της Τρίτης έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, με αφορμή το «αγροτοδικείο» που θα γίνει ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για την κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει στο Χαλίκι Αιτωλικού, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης, τον Φεβρουάριο του 2019.

Κατηγορούμενος θα είναι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης, όπως επίσης τρία ακόμη μέλη αγροτικών συλλόγων του νομού.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι η παρακώλυση συγκοινωνίας και ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, που σύμφωνα με τον κ. Κοτοπούλη είναι εντελώς ανυπόστατη.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «προγραμματίζουμε να κάνουμε κινητοποίηση μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου την Τρίτη και καλούμε όλους τους φορείς να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους αγωνιζόμενους και διωκόμενους αγρότες. Διαχρονικά είναι σίγουρο πως όταν οι εκάστοτε κυβερνήσεις θέλουν να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα, το πρώτο που προσπαθούν να κάνουν είναι να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, είτε μέσω δικαστηρίων, όπως τους αγρότες με τα αγροτοδικεία, είτε μέσω της κρατικής βίας και καταστολής. Για το λόγο αυτό εκτιμούμε πως η Κυβέρνηση επιχειρεί με κάθε τρόπο να μην βρει μπροστά της ομάδες κοινωνικές και επαγγελματικές που να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα που έχει πάρει ή πρόκειται να πάρει. Θέλει να επιβραδύνει κάθε κινητοποίηση από την πλευρά μας, θα γυρίσει μπούμερανγκ όμως  η τακτική αυτή. Το αγροτοδικείο που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Τρίτη γίνεται στο πλαίσιο των αγροτοδικείων που στήνονται σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει η κυβέρνηση η σημερινή παραλαμβάνοντάς τα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τότε η κινητοποίηση είχε γίνει στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης και στην Ιόνια Οδό, στο μπλόκο του Χαλικιού ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα. Το χρονικό διάστημα που κλείναμε τον δρόμο και ήταν γνωστό πότε θα κλείσει, η κυκλοφορία διεξάγονταν κανονικά από παρακείμενους οδούς και πανελλαδικά την ώρα εκείνη έκλειναν οι δρόμοι. Είναι δηλαδή παράνομο να διαμαρτύρεσαι για τα δίκαια αιτήματά σου και είναι νόμιμα οι έμποροι να παίρνουν κάτω του κόστους παραγωγής την παραγωγή μας; Θέλουμε να επιβιώσουμε από τη δουλειά μας στο χωράφι. Οι έμποροι παίρνουν τον ιδρώτα μας κάτω του κόστους παραγωγής, όπως γίνεται και με τις ελιές καλαμών και άλλα ακόμη προϊόντα».

Ακόμη, ο κ. Κοτοπούλης αναφέρει: «το «έγκλημά» μας είναι ότι βγήκαμε στο δρόμο ενάντια στις πολιτικές της ΚΑΠ της Ε.Ε. και των ελληνικών κυβερνήσεων που μας ξεκληρίζουν για τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων, το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τα αντιπλημμυρικά έργα κλπ, προβλήματα που είχαμε όταν ασκήθηκε η δίωξη, αλλά και συνεχίζουμε να έχουμε και τα οποία έχουν οξυνθεί τον τελευταίο χρονικό διάστημα με το ξέσπασμα της πανδημίας. Δεν έχουμε αυταπάτες, ξέρουμε πολύ καλά ότι μας σέρνουν στα δικαστήρια ενόψει και των νέων επώδυνων μέτρων για το λαό και τους αγροτοκτηνοτρόφους, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε την πάλη της μικρομεσαίας αγροτιάς για την επιβίωσή της, ενάντια στην ΚΑΠ της Ε.Ε. και τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων που ξεκληρίζουν μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, για να συγκεντρώσουν πιο γρήγορα τη γη και την παραγωγή σε λίγους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες».

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 221 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.