Τρίτη, 1η Οκτωμβρίου 2024  1:23 μμ
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 13:15

Στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων για μονιμοποίηση το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την αμέριστη στήριξη των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου έχουν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές του Δήμου που διεκδικούν τη μονιμοποίηση τους και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται νομικά. To ζήτημα απασχόλησε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε στην εισήγηση του ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου και συμφώνησαν ο δήμαρχος και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων, οι υπάλληλοι ΙΔΟΧ που απασχολούνται σε Παιδικούς Σταθμούς και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ΚΗΦΗ καλύπτουν πάγιες και Διαρκείς ανάγκες.

Μάλιστα κάποιοι προσλαμβάνονται έως και 17-18 συναπτά έτη με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και αποτελεί κοινό τόπο πως υφίστανται αδικία. Έγινε χαρακτηριστικά λόγος για «εργασιακή ομηρία» και «εργασιακό μεσαίωνα». Χαρακτηριστική εξάλλου η φράση του Γ.Βασιλείου πως οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας.

Τους εν λόγω συμβασιούχους εκπροσώπησε ο Μανώλης Περιβόλας που ζήτησε τη στήριξη του δημοτικού συμβουλίου τονίζοντας πως «ωρίμασε η ιδέα να διεκδικήσουμε την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνια», ενώ μίλησε και ο εκπρόσωπος του συλλόγου εργαζομένων στο δήμο Θύμιος Κομματάς.

Οι εκπρόσωποι των συμβασιούχων της ΚΟΙΠΑ είχαν άλλωστε πρόσφατα συνάντηση με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής με τον δήμαρχο να εκφράζει τη στήριξη κάνοντας λόγοι για «μια αδικία που πρέπει να αποκατασταθεί».

Δείτε όλη τη συζήτηση για το ζήτημα ξεκινώντας από το 02:01:00 του βίντεο:

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 256 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News