Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  5:38 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 10:22

Στα σκαριά επιστρεπτέα προκαταβολή 8: Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε ακόμα ένα κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών εξαιτίας της παρατεταμένης αναστολής λειτουργίας της αγοράς. Η 8η Επιστρεπτέα Προκαταβολή θα έχει στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων στην δρόμο προς την επαναλειτουργία, προκειμένου να διατηρηθούν «ζωντανές».

Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι ο όγδοος κύκλος της επιστρεπτέας να αφορά τον μήνα Μάιο, με βάση αναφοράς τη μείωση του κατά τη διάρκεις του Απριλίου. Ωστόσο, στον τραπέζι υπάρχει και η πρόταση, οι αιτήσεις να γίνουν τον Ιούνιο προκειμένου να υπολογιστεί η πορεία του τζίρου για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν περί τα μέσα Απριλίου, αφού υπάρχει καλύτερη εικόνα σχετικά με την πορεία του κορονοϊου, αλλά και το πότε είναι πιθανό να επαναλειτουργήσει η αγορά.

Επίσης, τις τελικές αποφάσεις θα κρίνουν και το ύψος του ποσού που θα διατεθεί. Και σε αυτό τον κύκλο δεν θα επιστρέφεται το 50% του ποσού, υπό την προϋπόθεση ότι η επιχείρηση θα διατηρήσει των αριθμό των εργαζομένων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα ορίζει η απόφαση.

Έρχεται η επιστρεπτέα 7
Εν τω μεταξύ προ των πυλών είναι και η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων και για τον 7ο κύκλο της επιστρεπτέας. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει με βάση τον τζίρο του πρώτου τριμήνου του 2020, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να ενταχθούν και αυτοί που έμειναν εκτός από τον έκτο κύκλο. Σε αυτόν τον κύκλο δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι επιχειρήσεις με μείωση τζίρου 20% την περίοδο Ιανουαρίου Μαρτίου και ελάχιστο τζίρο αναφοράς τα 600 ευρώ (που αντιστοιχεί σε 3 μήνες)

Το ύψος της ενίσχυσης για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή που πληρούν τα κριτήρια θα είναι ίσο με 1.000 ευρώ. Το ύψος ενίσχυσης για τα νομικά πρόσωπα και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις, θα είναι κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τις 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο. Θα υπάρχουν αυξημένα κατώτατα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα (οι οποίες αναφέρθηκαν ανωτέρω, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου), 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων.

Οι πληρωμές αναμένονται περί τα τέλη του Απριλίου ενώ στον 7 κύκλο το ποσό που θα δοθεί θα είναι αυξημένο. Η επιλογή των δικαιούχων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 θα γίνει με βάση την πτώση του τζίρου της επιχείρησης την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2021. Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως το τέλος Αυγούστου 2021, ενώ το υπόλοιπο 50% θα επιστραφεί σε 60 δόσεις από το 2022.

Πηγή: Αλέξανδρος Κλώσσας-dikaiologitika.gr
Φωτογραφία: tovima.gr

Διαβάστηκε 334 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία