Τρίτη, 1η Οκτωμβρίου 2024  3:27 μμ
Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2021 21:29

Φανάρια on line και στην Αιτωλοακαρνανία: «Πράσινο φως» στην αναβάθμιση των φωτεινών σηματοδοτών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • 25 συνολικά παρεμβάσεις στους φωτεινούς σηματοδότες της περιοχής του Αγρινίου για την εναρμόνισή τους με το Κέντρο Φωτεινής Σηματοδότησης
  • Παρεμβάσεις σε Μεσολόγγι, Αμφιλοχία και Βόνιτσα
  • Πλάνο δύο ετών για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων  

«Χτίζεται» σιγά – σιγά το Κέντρο Φωτεινής Σηματοδότησης Δυτικής Ελλάδας, το οποίο θα έχει έδρα την Πάτρα και ταυτόχρονα θα έχει τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε τα στελέχη του ανά πάσα στιγμή να έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν, αν υπάρχει βλάβη στους βασικότερους για αρχή φωτεινούς σηματοδότες σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία, ώστε να μπορούν να δώσουν την εντολή, για να επεμβαίνουν οι τεχνικοί άμεσα και να αποκατασταθεί η βλάβη.

Για να γίνει πράξη όμως το Κέντρο Φωτεινής Σηματοδότησης πρέπει πρώτα απ όλα να αντικατασταθούν οι παλιοί φωτεινοί σηματοδότες και να αναβαθμιστούν οι υπόλοιποι, ώστε να δίνουν σήμα στο κέντρο. Παρεμβάσεις που έχουν βάθος διετίας. Το πρόγραμμα αναβάθμισης και αντικατάστασης των φαναριών έχει ήδη ξεκινήσει εδώ και τέσσερις τουλάχιστον μήνες στην Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο του οποίου κάποια εκ των φαναριών αυτών θα μετατραπούν σε led!

Στο Μεσολόγγι ήδη έχουν αλλαχθεί τα φανάρια δύο κόμβων, αυτού της Αγριλιάς και του ΤΕΙ και προβλέπεται η παρέμβαση και σε άλλα φανάρια ,που υπάρχουν στην ιστορική πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, ενώ παράλληλα το πρόγραμμα «τρέχει» σε Αχαΐα και Ηλεία. Ωστόσο, οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν λόγω του covid – 19 έχουν «παγώσει» την ταχύτερη εξέλιξη των παρεμβάσεων.

Στο Αγρίνιο προβλέπεται να γίνει επέμβαση σε όποιες συσκευές φαναριών δεν αναβαθμίζονται με την αντικατάστασή τους και σε δεύτερη φάση θα ξεκινήσει η αναβάθμιση των υπολοίπων, ώστε να μπορούν να συνδεθούν με το κέντρο φωτεινής σηματοδότησης, ενώ προβλέπεται να τοποθετηθούν και φανάρια led.

Συνολικά στην περιοχή του Αγρίνιο θα γίνουν 16  αντικαταστάσεις φωτεινών σηματοδοτών, εκ των οποίων βασικοί που δέχονται και μεγάλο αριθμό οχημάτων είναι αυτοί του κόμβου Αγίου Δημητρίου, της Δαγκλή, του κόμβου του Σταδίου, της οδού Γοργοποτάμου, των οδών Μακρή, Θυσίας (νέος) , Καλλέργη, Δελιγιώργη Δαγκλή και Παπαφώτη. Ενώ προβλέπεται η αναβάθμιση σε 9 φωτεινούς σηματοδότες, εξ αυτών κάποιοι θα μετατραπούν σε led.

Επίσης τέρμα Μιχαλακέα, στην περιοχή της ΕΛΕΠΑΠ – Περιμετρικής Οδού Αγρινίου, υπάρχει ήδη τοπογραφική αποτύπωση, που δόθηκε δωρεάν από τεχνικό γραφείο του Αγρινίου για τη τοποθέτηση φαναριών, η οποία είναι ήδη στο Υπουργείο, ώστε να εξετάσει αν χρειάζεται η τοποθέτηση φαναριών και αν εγκριθεί η μελέτη, θα εγκριθεί και το κόστος της κατασκευής των φωτεινών σηματοδοτών.

Ακόμη, παρεμβάσεις σε φανάρια για την ένταξή τους στο κέντρο φωτεινής σηματοδότησης προβλέπεται να γίνουν σε Αμφιλοχία και Βόνιτσα. Όπου δεν απαιτείται αντικατάσταση ολόκληρης της συσκευής του φαναριού, θα τοποθετηθούν μικρές σε μέγεθος συσκευές εντός των φαναριών, μέσω των οποίων θα υπάρχει η δυνατότητα της εναρμόνισης του φαναριού με το κέντρο φωτεινής σηματοδότησης.

Ο νέος κόμβος επί της πλατείας Άρη Βελουχιώτη στο Αγρίνιο θα περιλαμβάνει σύγχρονα φανάρια, όπως επίσης αντίστοιχης τεχνολογίας θα είναι τα φανάρια που τοποθετήθηκαν στην πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Καραπανέικα), τα οποία δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί και αυτά στην συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Λαμπράκη, τα οποία είναι στο ίδιο έργο και δεν έχουν και αυτά ενεργοποιηθεί.

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 435 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News