Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  4:07 μμ
 
wm small
Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 18:06

Οδηγός: Πως να δείξω στη γάτα μου ότι την αγαπώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πριν να πω οτιδήποτε άλλο θέλω να σας βεβαιώσω ότι αν αγαπάτε τη γατούλα σας, ολόκληρη η αύρα σας αποπνέει αγάπη και με κάποιο τρόπο αυτό γίνεται αντιληπτό από τα αισθητήρια της γάτας σας.

Παρόλα αυτά εσείς πολύ συχνά σκέφτεστε ότι πρέπει να κάνετε συγκεκριμένα πράγματα για να καταλάβει η γατούλα σας ότι πραγματικά νοιάζεστε για εκείνην και ότι την αγαπάτε.

Αφού επιμένετε λοιπόν θα σας πω μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δείξετε την τρυφερότητα στο γατάκι σας. Αλλά αυτοί οι τρόποι “θα πιάσουν” μόνο αν εκείνη τη στιγμή ξεχυλίζετε από αγάπη.

Έχοντας πει όλα αυτά θα περάσω στο προκείμενο:

6 τρόποι για να δείξω στη γάτα μου ότι την αγαπώ
1. Κάντε της ένα ωραιότατο μασάζ
Όταν έχετε πραγματικά όρεξη αρχίστε να χαϊδεύετε την γάτα σας από την μύτη ως την ουρά, κάντε της ένα τέλειο μασάζ και δείτε πόσο θα το απολαμβάνει. Επιμείνετε βέβαια στα μέρη που φαίνεται να το απολαμβάνει περισσότερο όπως κάτω από τα μάγουλα, πάνω από τα μάτια, στο πηγούνι ή και στην κοιλίτσα (πειραματιστείτε, τα σημεία μπορεί να διαφέρουν από γάτα σε γάτα).

Α, να πω εδώ ότι με αυτό τον τρόπο πέφτει η αρτηριακή πίεση της γατούλας σας, αλλά και η δική σας. Α να προσθέσω ακόμη ότι κάνοντας μασάζ ελέγχετε ταυτόχρονα και το σωματάκι της γατούλας σας για πιθανά προβλήματα, όπως κάποιο εξόγκωμα ή κάποια πληγή.

Αντίστοιχα, και ένα απαλό χτένισμα της πλούσιας γούνας της μπορεί να αποδειχτεί ιδιαίτερα ευχάριστο για τη γατούλα σας (υπάρχουν βέβαια και γάτες που δεν τους αρέσει).

2. Λυτρώστε τις από τη βαρεμάρα τους με παιχνίδι
Τη σήμερον ημέρα οι γατούλες σπάνια εργάζονται. Και δικαίως! Όμως αυτό προκαλεί μεγάλη βαρεμάρα και τις οδηγεί να γίνονται εύθικτες, να μαλώνουν με άλλες γάτες, να κρεμιούνται με τα νύχια στις κουρτίνες, να μαρκάρουν έπιπλα κατουρώντας και άλλα τέτοια. Βγάλτε τις από τη βαρεμάρα τους -κάντε το όμως όχι ψυχαναγκαστικά, αλλά μόνο όταν έχει διάθεση- και θα σας λατρέψουν. Πως θα το κάνετε αυτό; Παίζοντας παιχνίδια μαζί τους που χρειάζονται σωματικές και πνευματικές ικανότητες, κάνοντας τα γατούνια σας να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, τα ταλέντα τους!

3. Κάντε μικρές ευπρόσδεκτες αλλαγές στο περιβάλλον τους
Σε συνέχεια του προηγούμενου πρέπει να σας πω ότι οι γάτες τρελαίνονται με μικρές (παντα επιθυμητές) αλλαγές στο περιβάλλον τους. Ο αντίστοιχος αγγλικός όρος είναι το “environmental enrichment” που τελευταία χαίρει ιδιαίτερης δημοφιλίας.

Στα πλαίσια αυτού μπορείτε να φέρετε ένα γατόδενδρο στο σπίτι ή να βάλετε μια ταϊστρα για πουλιά έξω από το παράθυρο (που θα προκαλέσει τα πουλάκια να πλησιάσουν – κάτι που διεγείρει έντονα την αγαπημένη σας γατούλα). Μπορείτε ακόμη να φέρετε μια καινούρια αναπαυτική φωλιά ή να φτιάξετε ένα καινούριο παρατήρητήριο σε υψηλό σημείο! Η γάτα σας όμως θα εκτιμήσει και πιο απλά πράγματα όπως μια χαλαρωτική μουσική ή ένα καινούριο απλούστατο παιχνιδάκι όπως για παράδειγμα μια μπαλίτσα από αλουμινόχαρτο (προσοχή μην τρώει το αλουμινόχαρτα)! Φτιάξτε ενα αυτοσχέδιο χαρτονένιο λαβύρινθο από τις τρύπες του οποίου θα μπορείτε να κάνετε επιθέσεις με καλαμάκι στη γατούλα σας, αλλάξτε την διαρρύθμιση κάποιων επιπλών στο χώρο, προσφέρετέ της μια καινούρια κουβερτούλα και άλλα τέτοια. Επίσης ανα τρεις τέσσερις μέρες μην ξεχνάτε να αλλάζετε την διαθέσιμη πλαστική σακούλα που μπορεί να χρησιμοποιεί για καταφύγιο (προσοχή στα χερούλια της, μπορεί να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνα).

Και κάπως έτσι, δεν μπορεί, θα νιώσει επιτέλους την αγάπη που της έχετε!

4. Κατανοήστε τη γλώσσα της γάτας
Μάθετε να κατανοείτε τι θέλει να σας πει η γατούλα σας με τα νιαουρίσματά της, την ουρά της, τα αυτιά της, τα μάτια της, τη στάση του σώματός ή την θέση των μουστακιών. Για να το θέσω αλλιώς, δεν νομίζω να σας άρεσε να λέγατε σε κάποιον κάτι και να σας αγνοούσε. Ε, το ίδιο συμβαίνει και με τη γατούλα σας. Αν αρχίσετε να την καταλαβαίνετε, αν ανταποκρίνεστε στα μηνύματα που σας στέλνει, τότε θα πάψει να νιώθει παραμελημένη, αγνοημένη και αυτό θα αποτελέσει μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αγάπης σας γι’ αυτήν!

5. Αξιοποιήστε το catnip
Αξιοποιείστε το φοβερό και αβλαβέστατο catnip που ανεβάζει την γατούλα σε άλλα επίπεδα διάθεσης! Aν και αυτό που θα πω χωράει μπόλικη συζήτηση (οπότε μην το πάρετε τοις μετρητοίς) η χρήση του catnip ομοιάζει κάπως με τον τρόπο που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι την μαριχουάνα! Αν τώρα συνδυάσετε catnip με ένα έξυπνο, έντονο παιχνίδι τότε η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο. Σε μια τέτοια περίπτωση η γάτα σας, δεν μπορεί, θα τη νιώσει την αγάπη που εκπέμπετε προς αυτήν!

6. Οι λιχουδιές
Οι λιχουδιές είναι ένας άλλος τρόπος να πειτε στη γάτα σας “Σε αγαπώ από εδώ ως το άπειρο”. Μια λιχουδια που σεβεται τον εαυτό της πρέπει να είναι σπάνια, μικροσκοπική, με ιδιαίτερη μυρωδιά, διαφορετική από τα συνηθισμένα της φαγητά! Προσφέρετέ της μια τέτοια, μια στις τόσες και δείξτε της την αγάπη σας! Μάλιστα αν η λιχουδιά προσφέρεται άμεσα από τα χεράκια σας, μεταφέρει την εμπειρία αυτή σε άλλο επίπεδο τρυφεράδας!

Πηγή: tsitsosthecat.gr
Φωτογραφία: Jaromir Chalabala/Eeyem

Διαβάστηκε 1126 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.