Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  7:44 πμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 12:00

Δ.Υ.Ο.Τ.Α.Α: Προτάσεις για δημιουργία ασφαλών συνθηκών εργασίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΔΥΝΑΜΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΤΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Η παράταξή μας σας εύχεται Καλή Χρονιά με υγεία και δύναμη. Να ξεπεραστεί σύντομα η πρωτόγνωρη δοκιμασία που βιώνουμε.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών κρατήσαμε χαμηλούς τόνους, πάντα όμως  αγωνιζόμενοι για τους συναδέλφους με τον δικό μας τρόπο. Κατατέθηκαν στην Δημοτική Αρχή προτάσεις και έγιναν άμεσες παρεμβάσεις, για την διασφάλιση της εργασίας όλων των συναδέλφων και την δημιουργία ασφαλών συνθηκών, μη έκθεσής τους στον κίνδυνο να νοσήσουν από Covid -19.

Παράλληλα, υπάρχουν ακόμα ερωτήματα και διαπιστώσεις για τους μήνες που πέρασαν τις οποίες και παραθέτουμε με την παρούσα ανακοίνωση:

  1. Ερώτημα για την ελλιπή ενημέρωση ως προς το θέμα  των απλήρωτων υπερωριών των εργαζομένων, ειδικά μετά την αντικατάσταση του ΠΟΥ και τις φήμες που κυκλοφορούν για την καταβολή τους.
  2. Με την ευκαιρία ποιες ήταν οι δράσεις του συλλόγου το διάστημα αυτό. Πέρασαν γιορτινές ημέρες και ούτε ένα συμβολικο δώρο-μια ευχετήρια καρτα για τα παιδιά των εργαζομένων. Δυστυχώς αντί να πηγαίνουμε μπροστά μένουμε στάσιμοι.
  3. ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ένα επίσης σημαντικό θέμα για το οποίο ως εργαζόμενοι δεν έχουμε ενημερωθεί, από το Σωματείο Εργαζομένων, για το εάν έχει ξεκινήσει η διαδικασία η΄ βρίσκεται ήδη σε εξελίξει για την πληρωμή των ΜΑΠ παρελθόντων ετων. Ούτε και για τα τωρινά δεν υπάρχει  κάποια ενημέρωση.
  4. Με την έλευση του τεχνικού ασφάλειας, αναδείχθηκε ξαφνικά το θέμα της ασφάλειας των χώρων εργασίας και πιο στοχευμένα(περίοδος  εκλογών??) ο χώρος του αμαξοστασίου. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας και πόσο μάλλον στο αμαξοστάσιο όπου οι  εργαζόμενοι  δουλεύουν στις πιο αντίξοες συνθήκες .Εν αναμονή λοιπόν της  έκθεσης του τεχνικού ασφαλείας που θα αφορά το σύνολο των υπηρεσιών.
  5. Παρατηρήθηκε το φαινόμενο να  διαβάλλονται μέλη του συλλόγου από γραφικότατα σχόλια στα  social media και στην επίσημη σελίδα του συλλόγου. Να λοιδορούνται συνάδελφοι και εις γνώση του διαχειριστή, -ών της σελίδας στο Facebook, χωρίς να υπάρχει η αυτονόητη ανταπόκριση και αντίδραση από το επίσημο όργανο που μας εκπροσωπεί σε κάθε αδικία και δικαίωμα.  Αντιθέτως πήρε θέση με ανήκουστες δηλώσεις για τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν με την προκήρυξη 3Κ και που άπτονται ιατρικών θεμάτων.

Δυστυχώς σε καιρούς όπως αυτούς, παρατηρούμε αδιαφορία και ελλιπή ενημέρωση από το Σωματείο, το οποίο θα έπρεπε να είναι μπροστά σε κάθε διεκδίκηση και να φροντίζει τα προβλήματα να μη διογκώνονται και να δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες εργασίας για κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά και ακολούθως για το σύνολο.

Δηλώνουμε την παρουσία μας ως παράταξη, στηρίζοντας τις προσπάθειες όταν αυτές γίνονται, αλλά και να τονίζουμε την απραξία.

Αγρίνιο, 11/2/2021
Η Γραμματεία του Συνδυασμού Δ.Υ.Ο.Τ.Α.Α. (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 308 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία