Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:56 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 19:24

Κορωνοϊός: Ο νέος χάρτης της πανδημίας στην Ευρώπη – Ούτε μια κόκκινη περιοχή στην Ελλάδα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ μαζί με τη Φινλανδία που δεν έχει έστω και μία περιοχή της στο «κόκκινο» στο νέο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC) που αφορά το συνδυασμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού, τεστ και δείκτη θετικότητας από την 1η έως τις 14 Ιανουαρίου.

Μάλιστα, περιοχές της Ηπείρου, των Ιονίων Νήσων, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων βρίσκονται στο «πράσινο» και είναι οι μόνες στην ΕΕ και συνολικά στην Ευρώπη, αποτυπώνοντας έτσι τη σημαντική βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο «πράσινο» βρίσκεται ολόκληρη η χώρα και στο χάρτη που αφορά το δείκτη θετικότητας, ήτοι ο δείκτης βρίσκεται κάτω από το όριο του 4%, ενώ στις χαμηλότερες βαθμίδες βρίσκεται και στο χάρτη που αφορά τα νέα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους για την ίδια περίοδο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα στοιχεία

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστηκε 228 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.