Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  3:38 μμ
 
wm small
Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020 10:00

Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινούν εντός της ημέρας οι αιτήσεις για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου για κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις καθώς χθες αργά το βράδυ η σχετική ΚΥΑ πήρε ΦΕΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News εντός της ημέρας θα ανοίξει στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ το σύστημα για την υποβολή των αιτήσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας Δεκεμβρίου και το σύστημα θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τέλη Δεκεμβρίου. Παράλληλα σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την Παρασκευή θα πληρωθούν οι αναστολές των εργαζομένων του Νοεμβρίου στις πληττόμενες επιχειρήσεις αλλά και οι αναστολές συμβάσεων εργασίας κλειστών επιχειρήσεων με κρατική εντολή που δεν έχουν ακόμη πληρωθεί λόγω λαθών ή περαιτέρω διασταυρώσεων.

Οι εργαζόμενοι που θα μπουν σε αναστολή τον Δεκέμβριο δικαιούται αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ για 30 ημέρες αναστολής ή 18 ευρώ για κάθε ημέρα αναστολής της σύμβασης εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι που δεν έχουν υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση για την αποζημίωση ειδικού σκοπού στο supportemployees.services.gov.gr θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ. Σε περίπτωση όμως που έχουν υποβάλλει στο παρελθόν υπεύθυνη δήλωση τότε δεν απαιτείται εκ νέου υποβολή.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013 (Α΄ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Διαδικασία λήψης αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες προβαίνουν είτε σε αρχική δήλωση των εργαζομένων τους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται σε αναστολή για πρώτη φορά, είτε σε εκ νέου δήλωση των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τίθενται ξανά σε αναστολή, είτε βεβαιώνουν ότι παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους που έχουν ήδη τεθεί σε αναστολή στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά κατά τον μήνα Δεκέμβριο, υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.yeka.gr), μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους.

Πηγή:dikaiologitka.gr
Διαβάστηκε 481 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία