Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:38 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 14:38

Eργασίες συντήρησης στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο της Παλαιομάνινας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης με ανάρτηση στο Facebook αωαφέρεται στη συντήρηση της ξύλινης κατασκευής του «νάρθηκα», ο οποίος τοποθετήθηκε…προσωρινά πριν από 23 χρόνια, με στόχο την προστασία στην επιβλητική «Αυλόπορτα» της αρχαίας πόλης.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

Με επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με ημερομηνία 25.11.2020, έχουμε έγκριση εκτέλεσης εργασιών του έργου: «Συντήρηση και επισκευή του υφιστάμενου ξύλινου «νάρθηκα» της παραποτάμιας πύλης του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Παλαιομάνινας (ΦΕΚ312/Α.Α.Π./3-10-2014) του Δήμου Ξηρομέρου, Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας» απολογιστικά και με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.
Το οικονομικό κόστος των εργασιών θα ανέλθει στις 10.000 €, που θα διατεθούν από τις πιστώσεις του ΠΔΕ «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΣΤΕΡΕΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΗΛΩΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ» Π.Κ.1960ΣΕ01400001 με κωδικό έργου 2014ΣΕ51400000.

Δείτε εδώ το επίσημο έγγραφο

Πηγή φωτογραφιών και κειμένων: https://ellas2.wordpress.com

Άποψη του χωριού από την ακρόπολη.

Αεροφωτογραφία της απέραντης Αρχαίας Μητρόπολης που διακρίνεται η άνω και κάτω ακρόπολη, το εσωτερικό ης αρχαίας πόλης και το χωριό της Παλαιομάνινας (Αρχείο Βασίλης Λαμπρινουδάκης).
Ο υπό κατάρρευση εμβληματικός πύργος που αποτελεί το κύριο παρατηρητήριο της αρχαίας πόλης.
Η ζούγκλα που επικρατεί στην ακρόπολη και σε όλο τον αρχαιολογικό χώρο. Επισημαίνουμε ότι εντός του αρχαιολογικού χώρου υπάρχει αρχαίος λιθόστρωτος δρόμος που καταλήγει στην «Αυλόπορτα» που έχει για σύντροφο της τον ποταμό Αχελώο.
Ο δυτικός πύργος είναι και αυτός υπό κατάρρευση και η δυτική πύλη που προσπαθεί να ανατείλει και το έλεος της φύσης την βυθίζει ακόμη πιο μέσα.
Πηγή:mytikaspress.blogspot.com
Διαβάστηκε 608 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.