Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:54 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 23:15

ΟΑΕΔ: Από την επόμενη εβδομάδα ανακοινώσεις για το νέο Voucher

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά αναμένεται να εκδοθεί η πρόσκληση του αναθεωρημένου προγράμματος επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης «Voucher 29-64», συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, που θα προσφέρει σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο προσέλκυσης ανέργων από Παρόχους Κατάρτισης, μέσω παρελκυστικών πρακτικών και συνιστά την προσοχή στους εγγεγραμμένους ανέργους, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο πρόγραμμα, επισημαίνοντας τα εξής:

Το πρόγραμμα ακόμα δεν έχει ξεκινήσει. Η υλοποίηση του προγράμματος αναμένεται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.
Οι αιτήσεις των εγγεγραμμένων ανέργων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, αποκλειστικά και μόνο από τον άνεργο, στην ειδική ιστοσελίδα www.voucher.gov.gr όπου θα λαμβάνουν αποδεικτικό της αίτησής τους.
Οι άνεργοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι απευθυνόμενοι στους Παρόχους Κατάρτισης, ζητώντας να τους συμπληρώσουν τις αιτήσεις, παρέχουν ουσιαστικά τα προσωπικά τους δεδομένα, χωρίς κανείς να τους διασφαλίζει την ορθή χρήση αυτών.
Στο νέο πρόγραμμα voucher περιλαμβάνονται αλλαγές, με στόχο οι ωφελούμενοι να λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, σε σχέση με παλαιότερα, αλλά και να τους παρέχεται εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες.

Ουσιαστικά, τα προγράμματα ανασχεδιάστηκαν από την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κα Ράνια Αντωνοπούλου, διατηρώντας όμως τον ίδιο προϋπολογισμό. Όπως προκύπτει από αυτό τον ανασχεδιασμό, το πρώτο πρόγραμμα που πρόκειται να ανακοινωθεί εντός Φεβρουαρίου, αφορά 26.000 ανέργους, ηλικίας από 29 έως 64 ετών. Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 112 εκατ ευρώ και με τις αλλαγές που έγιναν, προστέθηκαν άλλοι 10.000 άνεργοι.

Το πρόγραμμα αφορά σε οκτώ κλάδους της ελληνικής οικονομίας και σε 43 ειδικότητες.

Εμπόριο (ειδικότητες όπως στέλεχος εξαγωγικού εμπορίου).
Logistics (ειδικότητες όπως στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας).
Εργα υποδομής και τεχνικά επαγγέλματα (ειδικότητες όπως τεχνικός συγκολλήσεων και κοπής μετάλλων, τεχνίτης ελασματουργός).
Ενέργεια (ειδικότητες όπως τεχνίτης φυσικού αερίου).
Τουρισμός (ειδικότητες όπως υπάλληλος κρατήσεων ξενοδοχείου).
Τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών (ειδικότητες όπως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων, τεχνικός ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής).
Τρόφιμα-Ποτά (ειδικότητες όπως στέλεχος διαχείρισης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων).
Περιβάλλον Διαχείριση Στερεών και υγρών αποβλήτων (ειδικότητες όπως τεχνικός λειτουργίας και ελαφριάς συντήρησης συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων και βιολογικών καθαρισμών)

πηγή: http://agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 2488 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.