Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  2:22 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 12:46

Υλοποίηση Βιωματικής Ομάδα Γυναικών απο το Κέντρο Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στη σύγχρονη καθημερινότητα μια γυναίκα καλείται να εναλλάσσει διαρκώς κοινωνικούς ρόλους (μητέρα, εργαζόμενη, κόρη, σύντροφος), χωρίς να έχει συχνά χρόνο για τον εαυτό της. Στις νέες αυτές εποχές της κρίσης και της πανδημίας, οι πολλαπλοί αυτοί ρόλοι των γυναικών μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητά και την ψυχολογική τους υγεία. Τα διάφορα άγχη έχουν άμεσες συνέπειες στην αίσθηση εαυτού και τις σχέσεις με τους σημαντικούς άλλους. Είναι, λοιπόν, ανάγκη να εκφραστούν με βιωματικούς όρους οι τρόποι με τους οποίους βιώνονται οι καινούριες αυτές συνθήκες, ώστε ενεργά να επαναπροσδιοριστούν οι σχέσεις με τον εαυτό, οι σύνθετες ανάγκες των γυναικών καθώς και οι κοινωνικές τους σχέσεις σε όλα τα πεδία.

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – Ο.ΚΑ.ΝΑ, θα υλοποιήσει στο τρέχον έτος Βιωματική Ομάδα Γυναικών που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες (από 20 χρονών και άνω).

Στόχος της ομάδας είναι η υποστήριξη και ενδυνάμωση της γυναίκας στο πλαίσιο μιας βιωματικής συνεργατικής εμπειρίας, στην οποία τα μέλη της επιλύουν προσωπικά ζητήματα ανάλογα με τα αιτήματά τους, ενώ παράλληλα μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε ένα ασφαλές και εμπιστευτικό περιβάλλον.

Η ομάδα θα είναι πρωινή (κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα). Θα πραγματοποιηθούν 10 συναντήσεις (1ανά 15μερο). Κάθε ομαδική συνεδρία θα διαρκεί 3 ώρες και θα έχει όριο συμμετοχής (μέγιστος αριθμός γυναικών: 10). Οι συναντήσεις θα γίνονται στην Αίθουσα Εκπαίδευσης του Κέντρου Πρόληψης (Φλώρας Καραπαπά 3 – 3ος όροφος)

Υπεύθυνη Ομάδας: Κωστούλα Μάκη, Ψυχολόγος, MΑ, Ph.D, Επιστημονικό Στέλεχος ΚΠ

Αιτήσεις μπορείτε να αποστέλλετε ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή στη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης (υπάρχουν διαθέσιμες έντυπες αιτήσεις)  όλες τις εργάσιμες ημέρες  (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2641055275 και 2641028770) 08.00-14.00, από Δευτέρα 05/10/2020 έως & την Παρασκευή 16/10/2020.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Διαβάστηκε 635 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Οκτωβρίου 2020 12:50
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.