Τετάρτη, 26η Ιουνίου 2024  6:49 πμ
 
wm small
Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 18:28

Τα ελληνικά F-16 και αμερικανικό βομβαρδιστικό B 52 πέρασαν και από τον ουρανό της Αιτωλοακαρνανίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, 4 αεροσκάφη F-16 BLK 52+ συνόδευσαν Αμερικανικό Στρατηγικό Βομβαρδιστικό τύπου Β-52 στο πλαίσιο της δραστηριότητας ALLIED SKY.

Τουρκικά μαχητικά, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, παρενόχλησαν ελληνικά F-16 που συνόδευαν το αμερικανικό βομβαρδιστικό, Μάλιστα το ΓΕΕΘΑ με ανακοίνωσή του το Σάββατο κατήγγειλε την «αντισυμμαχική συμπεριφορά» «Αντισυμμαχική» και «πειρατική» συμπεριφορά της Τουρκίας.

Τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το Αμερικανικό Β-52, πραγματοποιώντας πτήση εντός των FIR Αθηνών με έναρξη της αποστολής Νότια της Χίου και πετώντας άνωθεν των Κυκλάδων, της Πελοποννήσου, των Επτανήσων, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, των Σποράδων και της Μακεδονίας. Στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αεροπορικής Αστυνόμευσης της χώρας μας με τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τα ελληνικά μαχητικά συνόδευσαν το αμερικανικό βομβαρδιστικό και κατά τη διάρκεια της πτήσης του στο FIR της γείτονος χώρας.

Από τις φωτογραφίες που έδωσε το ΓΕΕΘΑ στη δημοσιότητα δύο από αυτές προέρχονταν από τον ουρανό της Αιτωλοακαρνανίας.

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 676 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News