Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:53 πμ
 
wm small
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2020 11:29

Θανάσης Παλούκης: Ο Δρυμιώτης αγρότης – παραγωγός από τους πάγκους της λαϊκής στο πανεπιστήμιο…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Έχει αγγίξει τα 50 όμως  σήμερα άγγιξε και το όνειρό του…

Ο λόγος για τον αγρότη – παραγωγό, Θανάση Παλούκη από το Δρυμό του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας . Τον άνθρωπο που συναντάμε κάθε Σάββατο στην λαϊκή της Λευκάδας.

Ο Θανάσης που μαζί με τα αδέρφια του έχει φτιάξει μία πρότυπη μονάδα με οπωροκηπευτικά στο Δρυμό έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο πανεπιστήμιο.

Συγκεκριμένα σήμερα που  έγιναν γνωστές οι βάσεις των πανελληνίων εξετάσεων  ο Θανάσης Παλούκης έμαθε πως πέρασε στο τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , που εδρεύει στην Φλώρινα.

Έτσι θα λάβει επιστημονική εξειδίκευση σε ένα αντικείμενο με το οποίο και ασχολείται επαγγελματικά εδώ και πολλά χρόνια..

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Θανάσης δεν είχε τελειώσει το σχολείο. Είχε πέσει με τα μούτρα στις αγροτικές δουλειές και είχε καταφέρει να παράγει εξαιρετικά προϊόντα. Κάθε Σάββατο πίσω από τον πάγκο του στη λαϊκή υποδεχόταν τους λευκαδίτες πελάτες του με ότι πιο φρέσκο βγάζει η γη και με ένα τεράστιο χαμόγελο. Όμως δεν είχε κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Και ήρθε η στιγμή να το πραγματοποιήσει. Μιλήσαμε μαζί του αμέσως μετά τη σημερινή του επιτυχία και είπε στο lefkadapres ” Η  κ.  Κακούρη ήτανε η πρώτη καθηγήτρια μου που είχα στα νεανικά μου χρόνια στο γυμνάσιο και γνώριζε ότι δεν  το είχα τελειώσει. Αυτή ήταν  που  με παρότρυνε να το συνεχίσω.”  Και το έκανε. Φοίτησε στο Εσπερινό Λύκειο της Πρέβεζας και τα κατάφερε. “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από  το Εσπερινό Λύκειο Πρέβεζας ειδικά την κ. Σοφία Παπαλέξη και Λουκία Κακούρη . Οι δύο αυτές καθηγήτριες με ενθάρρυναν για να δώσουμε πανελλήνιες εξετάσεις και τελικά να πετύχω.  θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου”, κατέληξε στη σύντομη επικοινωνία που είχαμε μαζί του… Εμείς να του ευχηθούμε τα καλύτερα… Είναι παράδειγμα για κάθε άνθρωπο που θέλει να φτάσει το όνειρό του σε όποια ηλικία και αν είναι.

Γράφει η Βιβιάννα Βαρδή

Πηγή :lefkadapress

Διαβάστηκε 1184 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.