Κυριακή, 14η Απριλίου 2024  5:58 μμ
 
wm small
Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 19:02

Σε ενδιαφέρει: Τα 4+1 «κρυφά» σημάδια που δείχνουν ότι έχετε χημεία από τα πρώτα ραντεβού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Αδιαμφισβήτητα, όταν μιλάμε για τα ραντεβού ένα στοιχείο το οποίο ψάχνουν όλοι εξ αρχής είναι η χημεία.

Είναι το «συστατικό» το οποίο θα κάνει μια συζήτηση να κυλήσει πιο εύκολα και θα δημιουργήσει άνεση στα εμπλεκόμενα μέλη. Ορισμένες φορές είναι εύκολο να ξεχωρίσεις αν υπάρχει χημεία με έναν άνθρωπο ή όχι.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, υπάρχουν και ορισμένα «κρυφά» σημάδια τα οποία αποδεικνύουν πως υπάρχει χημεία μεταξύ σας ακόμα και από το πρώτο ραντεβού.

Εστιάζετε στον συνομιλητή

Όταν είστε έξω με παρέα -ακόμα και με φίλους που γνωρίζετε καλά- πόσες φορές κοιτάζετε το κινητό σας ή αποσπάστε από αυτά που συμβαίνουν γύρω σας; Αν αυτό δεν συμβαίνει με το άτομο που δεν νιώθετε τόσο άνετα, αντιλαμβάνεστε πως κάτι θετικό υπάρχει μεταξύ σας.

«Το μεγαλύτερο σημάδι χημείας μεταξύ δύο ανθρώπων είναι η δυσκολία να αποσπαστεί η προσοχή τους από οτιδήποτε άλλο», λέει ψυχολόγος.

Ο χρόνος κυλά γρήγορα

Όταν βρίσκεστε κάπου και βαριέστε ή δεν ενδιαφέρεστε για όσα συμβαίνουν ο χρόνος μοιάζει να σταματά. Αν, όμως, δίπλα σας υπάρχει ένα άτομο με το οποίο νιώθετε καλά τότε η ώρα κυλά σαν ποτάμι.

«Το να κάνει μια ωραία συζήτηση και να υπάρχει μια όμορφη σύνδεση με τον άλλο, κάνει τα πάντα να μοιάζουν μηδαμινά, ακόμα και τον χρόνο», ισχυρίζεται πιστοποιημένη coach σχέσεων.

«Παρασύρεστε από την ευκολία με την οποία μπορείτε να μιλήσετε με τον άλλο και ξεχνάτε τον χρόνο. Θέλετε να μάθετε κι άλλα πράγματα για τον συνομιλητή σας και να τον γνωρίσετε καλύτερα».

Παρατηρείτε τα μικρά πράγματα

«Όταν σας ενδιαφέρει κάποιο άτομο παρατηρείτε ακόμα και τις πιο μικρές αλλαγές που μπορεί να κάνει. Βλέπετε όσα οι άλλοι δεν βλέπουν. Από το πώς έχει τα μαλλιά του μέχρι το πώς κουνάει τα χέρια του.

Δεν σας ξεφεύγει τίποτα και αυτό σημαίνει πως η χημεία που έχετε μεταξύ σας σάς οδηγεί στο να προσέξετε όσα οι άλλοι αγνοούν, για να γνωρίσετε καλύτερα αυτό το άτομο», υποστηρίζει κλινική ψυχολόγος.

Χαμογελάτε διαρκώς

Αν γελάτε και χαμογελάτε όταν είστε μαζί, τότε έχετε κάνει μια πολύ καλή αρχή. «Όταν βρίσκεστε κοντά στο νέο σας ταίρι ή στο άτομο που σας ενδιαφέρει, το να γελάτε είναι κρίσιμο για τη σχέση που ξεκινά.

«Το να έχετε την ίδια αίσθηση του χιούμορ δείχνει ότι σκέφτεστε με παρόμοιο τρόπο και ότι ίσως είστε συμβατοί και σε άλλους τομείς της ζωής σας. Δείχνει ότι μπορείτε να απολαμβάνετε ο ένας την παρέα του άλλου, χωρίς να καταβάλλετε ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια», λέει sex therapist.

Νιώθετε άνετα

Το πιο ξεκάθαρο σημάδι μπορεί ορισμένες φορές να περάσει απαρατήρητο. Το να υπάρχει χημεία με κάποιον δεν σημαίνει απαραίτητα να χτυπήσει η καρδιά σας δυνατά και στον ίδιο ρυθμό. Όπως επισημαίνει κλινική ψυχολόγος με ειδίκευση στις σχέσεις ζευγαριών, «ορισμένοι νομίζουν πως ο κεραυνοβόλος έρωτας είναι η απόλυτη χημεία. Το να νιώσεις, όμως, άνετα είναι καλύτερη ένδειξη χημείας μεταξύ δύο ανθρώπων. Μπορεί να μην είναι τόσο ενθουσιώδες και αναζωογονητικό, αλλά είναι η αρχή για να χτίσετε γερά θεμέλια σε μία σχέση».

pronews.gr

Διαβάστηκε 813 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 19:12
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.