Παρασκευή, 17η Μαίου 2024  4:05 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 18:33

Επανένταξη των δηλητηριασμένων γυπών στον Αράκυνθο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Σάββατο, 07/03/2020,ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων προέβη στην απελευθέρωση 2 Όρνιων (Gypsfulvus) που διασώθηκαν από δηλητηρίαση σε συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής«ΑΝΙΜΑ» μετά τα τελευταία γεγονότα που έγιναντον Φεβρουάριο.Το πρώτο από τα 2 όρνια είχε βρεθεί στην περιοχή «Μέσα Πηγάδι» Αιτωλικού ενώ το δεύτερο σε κτήμα στην περιοχή «Σταμνά».

Η απελευθέρωση αφορούσε την επανένταξη των δύο γυπών(ενός νεαρού και ενός ενήλικουστα οποία δόθηκαν τα ονόματα ‘’Γιάννης και Φώτιος’’) στο φυσικό τους περιβάλλον, στην περιοχή του Αρακύνθου όπου παρευρέθηκαν στελέχη του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, του Δασαρχείου Μεσολογγίου,τουΔασαρχείου Ιωαννίνων,εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, φύλακες της θηροφυλακήςκαθώς επίσηςεξωτερικοί επιστημονικοί συνεργάτες του Φ.Δ.

Παρών στην απελευθέρωση  ήταν επίσης ο Δήμαρχος της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. ΛύροςΚ. καθώς επίσης πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί θερμά τους Βούλγαρους συνεργάτες του, ειδικούς ορνιθολόγους κ. EmilianStoynov, ChristofPeshev και NaskoGrosdanov,της οργάνωσης WildFloraandFaunaπουμετέβησαν από το εξωτερικό και υποστήριξαν την προσπάθεια διατήρησης του είδους με την τοποθέτηση δορυφορικών πομπών γεωγραφικού εντοπισμού θέσης και με τους οποίους θα παρακολουθείται από εδώ και στο εξής, σε πραγματικό χρόνο η κίνηση και η δραστηριότητα τους ή οποία θα βοηθήσει στον μελλοντικό εντοπισμό τυχόν περιστατικών δηλητηρίασης.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 908 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.