Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:41 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019 23:30

Αεροδρόμιο Αγρινίου 1932: Η κυρία με την ομπρέλα για τον ήλιο και στην πίστα ο αστυνόμος καβάλα στο άλογο…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Αδημοσίευτη φωτογραφία του 1932 από το αεροδρόμιο Αγρινίου κυκλοφορεί στο ebay. Ο χρήστης που την ανέβασε εστίασε στις αντιφάσεις της: Το αεροπλάνο τύπου Junkers G.24HE γράφει πάνω προς Αθήνα. Ενδιαφέρον έχει ο τρόπος ντυσίματος των παρευρισκομένων στην πίστα.  Κάτω από τον έλικα του αεροπλάνου πλούσιες κυρίες της εποχής κρατάνε ομπρέλα για τον ήλιο περιμένοντας υπομονετικά. Στην ουρά περιμένουν παιδάκια με άσπρα σορτσάκια και καπέλα ενώ πίσω τους στέκεται ένας κύριος με πιο λαϊκή ενδυμασία δηλαδή σακάκι και τραγιάσκα flat cap.

Αποκορύφωμα είναι ο αστυνομικός που εισέρχεται καβάλα στο άλογο μέσα στην πίστα του αεροδρομίου. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια αντιφατική εικόνα εκείνης της εποχής,  τη συνύπαρξη μεγαλοαστών με in “Παριζιάνικο” ντύσιμο της εποχής με όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά στρώματα. Αυτό όμως ίσως ήταν και η τότε αιτία της ανάπτυξης της συγκεκριμένης πόλης…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 4592 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.