Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:13 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 19:05

Σημαντική διάκριση για την Ναυπάκτια φωτογράφο Αρετή Αλεξανδράκη – AAreti Alex

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Mιά σημαντική διάκριση   για την φωτογραφία της Ναυπάκτιας  Αρετής Αλεξανδράκη (AAreti Alex)  με θέμα της φωτογραφίας από την Kάτω Χρυσοβιτσα Θέρμου. Η μητέρα της Αρετής ήταν από τον Άγιο Δημήτριο Ναυπακτίας  και ήταν αδελφές με την μητέρα του αείμνηστου Πάνου Παναγιωτόπουλου

Το Περιοδικό Φωτογράφος με τιμά για άλλη μια φορά με την επιλογή της φωτογραφίας μου(συμμετοχές 3.642) για την «Gallery των Aναγνωστών» του τεύχους Νο 261 με θέμα «Yδάτινο στοιχείο»

«Ποιος πρόγονος μιλάει μέσα μου; Δεν μπορώ να ζω ταυτόχρονα στο νου και στο σώμα μου… Γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορώ να είμαι ένα πρόσωπο μόνο. Είμαι ικανός να αισθάνομαι αναρίθμητα πράγματα ταυτόχρονα…
Που βρίσκομαι όταν δεν είμαι ούτε στην πραγματικότητα, ούτε στη φαντασία μου; Κάνω μια νέα συμφωνία με τον κόσμο. Πρέπει να έχει ήλιο τη νύχτα… και χιόνι τον Αύγουστο.
Τα μεγάλα πράγματα τελειώνουν… τα μικρά αντέχουν.
Η κοινωνία πρέπει να ενωθεί και πάλι… όχι να αποδιαρθρώνεται! Εσείς… να κοιτάξετε τη φύση… και να δείτε πως η ζωή είναι απλή! Να επιστρέψουμε εκεί που βρισκόμασταν… σ’ εκείνο το σημείο που ακολουθήσαμε τον λάθος δρόμο.
Να επιστρέψουμε πίσω στις θεμελιώδεις αρχές της ζωής… χωρίς να βρωμίζουμε το νερό!
Τι κόσμος είναι αυτός, αν ένας τρελός σας λέει ότι πρέπει να ντρέπεστε;…
Και τώρα… μουσική.» Andrei Tarkovsky

Επειδή η φωτογραφία μας πηγαίνει ταξίδια που δεν περιμέναμε να πάμε, εμένα η αφήγηση της συγκεκριμένης με οδήγησε σε ένα κινηματογραφικό περιβάλλον όπου ο μονόλογος του Ντομένικο από την ταινία «Νοσταλγία» του Αντρέι Ταρκόφσκι ,λειτουργούν σαν υπότιτλοι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

(η φωτογραφία τραβήχτηκε στην Κάτω Χρυσοβίτσα ΘΕΡΜΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ)
Αρετή Αλεξανδράκη

e-nafpaktia.gr

Διαβάστηκε 1546 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.