Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  2:29 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019 10:13

Η βιογραφία του Έντουαρντ Σνόουντεν με τίτλο Permanent Record κυκλοφορεί παγκοσμίως στις 17 Σεπτεμβρίου 2019

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της CIA και εργολάβος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποχώρησε από την Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ και αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθούσε μυστικές διαδικασίες για να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail. Το αποτέλεσμα θα ήταν ένα άνευ προηγουμένου σύστημα μαζικής επιτήρησης που θα μπορούσε να εισχωρήσει στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε στη Γη. Στο βιβλίο Permanent Record αφηγείται για πρώτη φορά πώς βοήθησε να φτιαχτεί ένα σύστημα μαζικής επιτήρησης και πώς βίωσε μια κρίση συνείδησης που τον έκανε να αποκαλύψει τα πάντα.

«Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποφάσισε στην ηλικία των 29 ετών να απαρνηθεί το μέλλον του για το καλό της πατρίδας του», είπε ο John Sargent, CEO του Αμερικανού εκδότη του, Macmillan Publishers. «Επέδειξε απίστευτο θάρρος και, είτε αρέσει είτε όχι, είναι από μόνος του μια απίστευτη ιστορία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κόσμος είναι καλύτερος και “πιο ιδιωτικός" χάρη στις δικές του πράξεις».

Το βιβλίο Permanent Record θα κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 20 χώρες. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, με τίτλο «Το μεγάλο φακέλωμα», στις 26 Σεπτεμβρίου, σε μετάφραση Χρήστου Καψάλη.

 

Διαβάστηκε 2102 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.