Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  7:45 πμ
 
wm small
Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018 09:04

«ΑΝΝΕ… ΧΕΙΑ» ξανά στο Αγρίνιο στο Παπαστράτειο Μέγαρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Η πολιτική σάτυρα ( επιθεώρηση) με τίτλο ΑΝΝΕ..ΧΕΙΑ επισκέφθηκε το Αγρίνιο για δεύτερη φορά το τελευταίο τρίμηνο, με σκοπό να καυτηριάσει ακόμα και να διακωμοδήσει όλα τα κακώς κείμενα που αφορούν την πολιτική σκηνή του τόπου και όχι μόνο. Πολλοί συντοπίτες μας και επισκέπτες στην πόλη μας, απόλαυσαν για μια ακόμη φορά την παράσταση χθες (Σαβ 29/12/2018) η οποία βγάζει πολύ γέλιο και ταυτόχρονα προβληματίζει για το χθές, το σήμερα, το αύριο. Το AgrinioBestOf.gr και η Χρύσα Σπαή μίλησε με τον πρωτεργάτη της παράστασης και συμπατριώτη μας κο Γιώργο Μακρή, για τους αναγνώστες μας.

image 03

g.makris1

Τι είναι αυτό που σας έκανε να επισκεφθείτε την πόλη μας με το έργο «ΑΝΕ… ΧΕΙΑ» για δεύτερη φορα;

Κατ’αρχην η επιτυχία της πρώτης φοράς (τον Οκτώβριο) και μετά το κάλεσμα που είχα από τον κόσμο, από τους φίλους μου για να ξαναέρθω. Γιατί όπως ξέρεις ότι και εγώ κατάγομαι από εδώ, από την Αιτωλοακαρνανία.

Σε ποιές άλλες πόλεις θα περιοδεύσετε;

Σε κάποιες που μπορώ να πω με σιγουριά είναι η Κέρκυρα, η Κοζάνη, η Βέροια, η Κατερίνη, η Αλεξανδρούπολη, τα Νησιά, η Κρήτη και γενικά όπου αλλού κανονιστεί.

Εσείς σαν σκηνοθέτης πως κρίνετε το κοινό της πρωτεύουσας σε σχέση με εκείνο της επαρχίας;

Το κοινό είναι ένα. Από εκεί και πέρα η πρωτεύουσα δίνει το πλεονέκτημα στους θεατές να επιλέγουν παραστάσεις. Το πιο αυστηρό κοινό όμως είναι της επαρχίας. Εκεί πάνε λιγότερες παραστάσεις και το κοινό έχει το χρόνο και την πολυτέλεια να κρίνει σωστά μια δουλειά που έρχεται στην πόλη του. Ενώ στην Αθήνα επειδή έχει πολλές παραστάσεις δεν προλαβαίνει ο θεατής να εκτιμήσει μια δουλειά αφού την επόμενη μέρα έχει την δυνατότητα να πάει σε μια άλλη παράσταση που θα του αρέσει και έτσι έχει ξεχάσει την προηγούμενη.

Η πολιτική σάτυρα που είναι το θέμα της δική σας παράστασης είναι διαχρονική; γιατί συμβαίνει αυτό;

Βεβάιως είναι διαχρονική. Γιατί από αρχαιοτάτων χρόνων, καθένας που είχε σκοπό να ασχοληθεί με την πολιτική έκανε την μικροβλακεία του. Αυτό έδινε το δικαίωμα στον ηθοποιό όπως και σήμερα να ασχοληθεί με τα κοινά. Να τα διακομωδεί. Εν ολίγοις να γελάμε με τον πόνο μας.

g.makris3

Η ψευτιά στην πολιτική πως χαρακτηρίζεται από εσάς;

Η λέξη πολιτική είναι χειρότερη από την λέξη ψευτιά. Είναι άσχημο να συζητάς για την πολιτική. Η ψευτιά σαν λέξη στην ζωή δεν μου αρέσει, η ψευτιά στην ζωή δεν μου αρέσει, η υποκρισία στην ζωή δεν μου αρέσει. Υποκρισία στο σανίδι είναι η δουλειά μου, στην ζωή όχι. Πολιτικός ίσον ψευτιά.

Πως είδατε το θεατρόφιλο κοινό του Αγρινίου;

Το κοινό του Αγρινίου είναι “The Best”. Φυσικά μιλάμε για κοινό που περιέχει φίλους, συγγενείς συμπολίτες, γνωστούς είναι και η πατρίδα μου και πολλά πράγματα ακόμη. Δεν είναι εύκολο κοινό. Δεν ξεγελιέται εύκολα. Έρχομαι χρόνια εδώ. Έδωσα τις εξετάσεις μου. Εμένα με εμπιστεύεται το κοινό του Αγρινίου. Κάθε φορά ξεκινάμε με τους ίδιους θεατές και συνέχεια προστίθενται, προστίθενται συνεχώς και νεα πρόσωπα.

Όταν βγάζει γέλιο το έργο, πως αισθάνεται αυτός που το έχει γράψει ; έχουμε ανάγκη σήμερα λόγω κρίσης να γελάμε περισσότερο;

Κοίτα. Το γέλιο είναι ζωή. Εγώ όταν γράφω μια κωμωδία, ο σκοπός μου είναι να μεταφέρω το γέλιο. Αν το πετύχω με εύκολο τρόπο με ξεκουράζει πιο πολύ. Σημασία έχει να ακούμε τον θεατή. Αυτός αποτελεί το καλύτερο κριτήριο για μια παράσταση. Η παράσταση που δίνουμε σήμερα έχει δείξει ότι πέτυχε τον στόχο της, δηλαδή να κάνει τον θεατή να γελάσει.

image 09

Ενημερώστε μας για τους συντελεστές της επιτυχημένης αυτής παράστασης;

Οι συντελεστές είναι: Ο Μάρκος Λεζές, η «Σούπερ Γιαγιά» Τιτίκα Σαριγκούλη, η Τίσσα Βασιλάκη, ο Γιώργος Μαυράς, η Ιωάννα Σάλμη, η Ναταλία Κριτιώτη. Τις φωτογραφίες τις έχει κάνει ο Κων/νος Μενούνος, την ερμηνεία του τραγουδιού της παράστασης την έχει κάνει η Ερωφίλη Tζάνου, στίχοι Νάσος Ρόγκας, μουσική Ακης Μελής, φωτογραφίες Θοσωρής Λαλιώτης και Πήτερ Tάμας, την ζωγραφιά του καραγκιόζη την έχει κάνει ο Κώστας Σπυρόπουλος, το graphitti ο Βαγγέλης Κομματάς, δημόσιες σχέσεις ο Νάσος Ρόγκας, ήχος-φώτα Βασίλης Πρινιωτάκης.

g.makris2

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες μας εν όψει του νεόυ έτους;

Σε εσάς εύχομαι να συνεχίζετε να δίνεται αληθινές ειδήσεις και να περνάτε αυτά που θέλετε με χαμόγελο στους αναγνώστες σας. Στους αναγνώστες σας τους προτρέπω να διαβάζουν και να ενημερώνονται. Για το νέο έτος εύχομαι σε όλους υγεία και ευτυχία.

image 04

image 05

image 07

image 10

image 11

image 15

image 23

image 25

Ευχαριστούμε την Δήμητρα Γκέκα για την επιμέλεια του Hair Styling της Χρύσας Σπαή

και την Μαίρη Ζαπαντιώτη για τις φωτογραφίες

Τμήμα Παραγωγής και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

 

 

Διαβάστηκε 3680 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019 21:31
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033