Σάββατο, 20η Απριλίου 2024  5:37 πμ
 
wm small
Κυριακή, 05 Σεπτεμβρίου 2021 19:05

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 61η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

-Σε κάποιες κατηγορίες ζώων είναι αρκετά διαδεδομένη μια ιδιαίτερη μορφή αλτρουισμού. Ο αλτρουισμός αυτός ονομάζεται: Αλτρουισμός εγκλείουσας ορμοστικότητας.

-Η ηθική συμπεριφορά του ανθρώπου βασίζεται στη συνειδητή σκέψη, που οδηγεί σε συνειδητές επιλογές.

-Η ουσία της εξελικτικής διαδικασίας είναι η μεταβλητότητα και η αλλαγή.

-Όλα τα ηθικά συστήματα που εμφανίστηκαν σε φυλές, σε ποιμενικές ομάδες ή σε άλλες πρωτόγονες συνθήκες έχουν καταστεί σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, δυσπροσαρμοστικά για τις εξαιρετικά διαφορετικές κοινωνικές και λοιπές περιβαλλοντικές συνθήκες του σήμερα. (Simpson)

-Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ υπήρξε ίσως ο μοναδικός μαχητής για την ελευθερία, που υπενθύμιζε στους οπαδούς του ότι κάθε δικαίωμα πρέπει να συνοδεύεται απο υποχρεώσεις.

-Επιστήμη είναι κατά τον Nagve η οργάνωση και ταξινόμηση της γνώσης βάσει εξηγητικών αρχών.

-Ο άνθρωπος μπορεί να μάθει το δύσκολο μάθημα. Οτι όχι μόνο η όποια θαυμαστή κατάκτηση, αλλά το ίδιο το  ταξίδι αποτελεί πλήρωση για την ζωή.

-Οι διαφωτιστές είχαν στο πλευρό τους τη μετακοπερνίκεια φυσική επιστήμη, η οποία στη δίκη της Ρωμαϊκής εκκλησίας  εναντίον του Γαλλιλαίου είχε βγεί στο τέλος νικήτρια. Του λοιπού καμιά οπισθοχώρηση πίσω απο τον Κοπέρνικο και τον Γαλιλαίο, πίσω απο τον Νεύτωνα και το Δαρβίνο!

- Οι αντιλήψεις του Γαλιλαίου για τη σχέση της βίβλου προς τη φυσική επιστήμη ήταν: Όταν οι φυσικοεπιστημονικές γνώσεις είναι ακλόνητες και οι εκφράσεις της βίβλου είναι αντίθετες, τότε απαιτείται νέα ερμηνεία της βίβλου.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

 

Διαβάστηκε 1297 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!