Σάββατο, 9η Δεκεμβρίου 2023  9:41 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 10 Μαϊος 2017 23:16

Ενας ξεχωριστός αγώνας δρόμου στις όχθες του Αχελώου ποταμού (www.kathimerini.gr)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Σύλλογος Δρομέων «Oiniades Running Team» σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο «Bootcamp», το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου & την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν ένα ξεχωριστό αγώνα δρόμου με την επωνυμία «1ος Αγώνας Δρόμου Acheloos Run», το επόμενο Σάββατο 20 Μαΐου, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το Νεοχώρι του Δήμου Οινιάδων. Αθλητές και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη γραφική διαδρομή πλάι και πάνω από τον θρυλικό ποταμό Αχελώο, κοντά στο αρχαίο θέατρο Οινιάδων και σε βυζαντινά μνημεία, με αγώνες χιλίων μέτρων (για μαθητές) 3, 5, 10 χλμ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της φόρμας συμμετοχής, στον σύνδεσμο www.acheloosrun.gr. Το αντίτιμο της συμμετοχής θα είναι πέντε (5) ευρώ. (Το ποσό αυτό ισχύει μόνο για τους δρόμους των 10ΚΜ και 5ΚΜ.)

Ολοι οι αθλητές των 5ΚΜ & 10ΚΜ θα παραλάβουν μπλουζάκι του αγώνα. Οι αθλητές των δρόμων 3ΚΜ και 1000μ. μπορούν να δηλώνονται έως μια (1) ώρα πριν την εκκίνηση των αγώνων τους. Θα παρέχεται ο αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, το αναμνηστικό μετάλλιο, τροφοδοσία νερού, μπανάνας, τοπικό γλυκό και ανάρτηση αποτελεσμάτων σε επίσημα δρομικά sites. Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται 19 Μαίου από τις 18.00 – 21.00 κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Οινιαδών (παλιό Δημαρχείο) και την ημέρα του αγώνα, από τις 15.30-18.00 από την γραμματεία του αγώνα στο σημείο εκκίνησης. Οι διοργανωτές έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τη δωρεάν μετακίνηση δρομέων (με λεωφορείο), ύστερα από συνεννόηση και εφόσον υπάρχει η ανάλογη συμμετοχή.

Το ξενοδοχείο Liberty στο Μεσολόγγι προσφέρει λόγω του αγώνα για κάθε άτομο 15 ευρώ χωρίς πρωινό και 17.5 ευρώ με πρωινό. Επίσης θα υπάρχει Ιατρική κάλυψη από δύο ιατρούς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Υποστήριξη θα υπάρξει και από το Σώμα Ελλήνων Διασωστών. Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των 5ΚΜ και 10ΚΜ (με κύπελλα) και θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν. Επίσης, θα βραβευθούν και οι κατηγορίες: ΑΝΔΡΕΣ (18-29, 30-39, 40-49, 50+) – ΓΥΝΑΙΚΕΣ (18-29, 30-39, 40+). Στο δρόμο των 10ΚΜ μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς γεννημένοι το 2000 και άνω και στους δρόμους των 5ΚΜ και 3ΚΜ (ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ) μπορούν να συμμετάσχουν δρομείς γεννημένοι το 2003 και άνω. Τέλος στο δρόμο των 1000μ. συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων, για τους οποίους οι κηδεμόνες τους θα πρέπει να συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση για την υγιή τους κατάσταση. (Πρότυπο δήλωσης υπάρχει στο τέλος της προκήρυξης.

Υπεύθυνες δηλώσεις, επίσης, θα υπάρχουν και στη γραμματεία την ημέρα του αγώνα). Ο αγώνας δρόμου τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και είναι ενταγμένος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: kathimerini.gr

Διαβάστηκε 3675 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία