Με στόχο τη διοργάνωση ενός μίνι πρωταθλήματος, ετοιμάζονται να ξαναμπούν στα γήπεδα, συμμετέχοντας σε αγώνες με συλλόγους παλαιμάχων από ολόκληρο τον νομό.
Η έναρξη της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, με την ολοκλήρωση των αγώνων να αναμένεται λίγο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Παράλληλα, προχωρά και η δημιουργία μικτής ομάδας παλαιμάχων του νομού, η οποία θα εκπροσωπεί την Αιτωλοακαρνανία σε φιλικούς αγώνες, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.
Η ιδέα έχει ήδη βρει θετική ανταπόκριση και φιλοδοξεί να ενώσει σε ένα σύνολο αθλητές με ιστορία στα τοπικά γήπεδα, δίνοντας νέα δυναμική στον θεσμό των παλαιμάχων.
Στόχος είναι η ανάδειξη της ποδοσφαιρικής κουλτούρας του νομού, αλλά και η ενίσχυση της εξωστρέφειας στις δυσκολες μέρες που βιώνει ο τοπικός αθλητισμός
Οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Αιτωλοακαρνανίας δεν ξεχωρίζουν μόνο για την αθλητική τους προσφορά, αλλά και για τη διαρκή κοινωνική τους παρουσία.
Με κάθε τους δράση, έχουν ως στόχο την ενίσχυση συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη.
Είτε μέσα από φιλανθρωπικούς αγώνες, είτε μέσω στήριξης κοινωνικών δομών, οι παλαίμαχοι παραμένουν ενεργό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, μετατρέποντας το ποδόσφαιρο σε αφορμή προσφοράς και αλληλεγγύης.
nafpaktianews.gr