Με την συμμετοχή 43 ομάδων και 420 μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το Ομαδικό και Ατομικό Πρωτάθλημα Μαθητών και Μαθητριών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το Σάββατο 05 και την Κυριακή 06 Απριλίου 2025 στο Πάρκο Ειρήνης του Πανεπιστημίου Πάτρας. Τα δύο Πρωταθλήματα διοργανώθηκαν από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Δυτικής Ελλάδος με μαθητές από τους νομούς Αχαΐας, Αιτωλ/νίας και Ηλείας.
Η παρουσία Ναυπάκτιων μαθητών και μαθητριών ήταν μεγάλη, καθώς συνολικά και στα δύο Πρωταθλήματα συμμετείχαν 42 παιδιά. Το Σάββατο στο Ομαδικό Πρωτάθλημα η πόλη μας εκπροσωπήθηκε από επτά ομάδες, ήτοι του 1ου Δ.Σ. τρεις ομάδες του 2ου Δ.Σ. του 5ου Δ.Σ. του 7ου Δ.Σ. και του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου. Ανάμεσα σε 29 δημοτικά σχολεία το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου – Α Ομάδα– κατέκτησε την 5η θέση.
Η ομάδα του 2ου Γυμνασίου Ναυπάκτου (Βλάχος Παύλος, Ντάρλας Γεώργιος, Ασαρίδου Αντιγόνη, Βολτέα Άννα, Γιαννίκα Χριστίνα και Σιαμπαλή Μαρίνα), κατέκτησε τη δεύτερη θέση και πήρε κύπελλο και ασημένια μετάλλια.
Την Κυριακή στο Ατομικό Πρωτάθλημα ο τελικός απολογισμός για τους Ναυπάκτιους σκακιστές ήταν 6 μετάλλια (τρία χρυσά, ένα ασημένιο και δύο χάλκινα).
Συγκεκριμένα κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο η Λουκοπούλου Λαμπρινή στη Ε Δημοτικού, η Ασαρίδου Αντιγόνη στην Α’ Γυμνασίου και η Αλεξοπούλου Βιργινία στα Λύκεια. Ασημένιο μετάλλιο στην ΣΤ Δημοτικού ο Πλούμης Δημήτριος και χάλκινο μετάλλιο στην ΣΤ Δημοτικού η Αντωνίου Ελένη και ο Παπαγεωργίου Αριστείδης..
«Το Δ.Σ. του Αθλητικού Σκακιστικού Ομίλου Ναυπάκτου (Α.Σ.Ο.Ν.) ‘ΕΠΑΧΤΟΣ’ απευθύνει συγχαρητήρια στα παιδιά όσο και στους γονείς και τους δασκάλους τους και εύχεται σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα», καταλήγει η σχετική ενημέρωση.
agrinionews.gr