Σάββατο, 26η Οκτωμβρίου 2024  12:01 πμ
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 23:54

Αγρίνιο: Η μικρή επιχειρηματικότητα και η επόμενη μέρα στο επίκεντρο ημερίδας του ΣΕΕΔΑ (εικόνες - video)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επιχειρηματιών του Δήμου Αγρινίου (ΣΕΕΔΑ) με το «βλέμμα» στην μικρή επιχειρηματικότητα και την επόμενη ημέρα πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 23/10/24 μια σημαντική ημερίδα, στην οποία συμμετέχει ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, ενώ την παρουσίασή της πραγματοποίησε ο Μανώλης Μανιούδης, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ!

Ο οικοδεσπότης της ημερίδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επιχειρηματιών Δήμου Αγρινίου (ΣΕΕΔΑ) Σωκράτης Κωστίκογλου τόνισε ότι σκοπός και στόχος της ημερίδας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο, για την τοπική αγορά είναι η εύρεση τρόπου για την ανάπτυξη εισροών, καθώς η έλλειψη τους είναι τεράστια.

Συνεπώς, μέσα από την συνεργασία των φορέων πρέπει να βρεθούν τρόποι για την αύξηση των εισροών ώστε να δυναμώσει η τοπική αγορά, η τοπική οικονομία, και να αποφευχθεί η εικόνα του 2012 – 2013 με τα πολλά κλειστά εμπορικά καταστήματα.

Κατά την διεξαγωγή της ημερίδας αναπτύχθηκαν όλα αυτά τα ζητήματα που αφορούν τον τρόπο που πρέπει η τοπική αγορά, αλλά και όλες οι τοπικές αγορές ανά την Ελλάδα, να κινηθούν, τι πρωτοβουλίες πρέπει να λάβουν ως τοπικοί σύλλογοι, ως ομοσπονδίες κλπ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις υπαρκτές δυσκολίες, οι οποίες δεν αποκλείεται να διογκωθούν στο μέλλον.

Ο εμπορικός κόσμος, τόσο ανά την Ελλάδα όσο και στο Αγρίνιο, βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και ίσως σε μια από τις κρισιμότερες χρονιές των τελευταίων ετών. Μόνο κατά την οικονομική κρίση είχε καταγραφεί αντίστοιχη σε κρισιμότητα χρονική περίοδο με απουσία ζήτησης, συνεπώς και μείωση του τζίρου και συνάμα αύξηση των λειτουργικών εξόδων.

Αυτά τα στοιχεία, όπου χαρακτηρίζουν αυτή την στιγμή την τοπική αγορά και κάθε τοπική αγορά ανά την Ελλάδα, έρχονται να συνδυαστούν με την αυξημένη φορολόγηση, η οποία μέσω του τεκμαρτού επιβαρύνει στο μέγιστο τον εμπορικό κόσμο, ο οποίος με μειωμένη ρευστότητα επιχειρεί να διατηρήσει τις επιχειρήσεις του και τις θέσεις εργασίας που προσφέρει, αλλά και την συνέπειά του απέναντι σε προμηθευτές, τράπεζες, την φορολογική διοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

Η ημερίδα αυτή, όπως τόνισε και ο κ. Κωστίκογλου, είναι επίκαιρη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, καθώς θα δώσει και απαντήσεις και κατευθύνσεις στο τι μηνύματα και με ποιον τρόπο μπορεί ο εμπορικός κόσμος να «αποστείλει» προς τους καταναλωτές και τι πιέσεις μπορεί να ασκήσει προς την Κυβέρνηση, η οποία πρέπει να εισακούσει τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου.

Ο ρόλος των μικρών και των πολύ μικρών επιχειρήσεων της κάθε τοπικής αγοράς, όπως φυσικά και αυτής του Αγρινίου, είναι σημαντικός και οι επιχειρήσεις αυτές συμβάλουν σημαντικά στην απασχόληση και στην τοπική, αλλά και εθνική οικονομία, συνεπώς κατ επέκταση και στην κοινωνική συνοχή.

Ο ρόλος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της ημερίδας αναδείχθηκε και θα εξεταστεί πως θα μετατραπεί σε εργαλείο για την επόμενη ημέρα.

Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα όλες οι τοπικές αγορές είναι η ίδια, πλην των τουριστικών προορισμών. Η πτώση συνεπώς του τζίρου είναι η ίδια σε όλη την Ελλάδα, απλά η διαφοροποίηση είναι τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της εκάστοτε περιοχής.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 106 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.