Σάββατο, 26η Οκτωμβρίου 2024  12:01 πμ
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2024 23:53

Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός - Το Αγρίνιο «φοράει» τα γιορτινά του

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός. Το Αγρίνιο «φοράει» τα γιορτινά του όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία μετά τις 28/10 θα ξεκινήσει ο στολισμός στο κέντρο της πόλης και στο τέλος Νοεμβρίου στα χωριά του Δήμου. Τι λέει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Τα τελευταία χρόνια τα Χριστούγεννα στο Αγρίνιο αποτελούν πόλο έλξης και ένα από τα βασικά «συστατικά» είναι ο πλούσιο στολισμός, όπως επίσης και το εορταστικό του πρόγραμμα.

H «λάμψη» της πόλης και του Δήμου ολόκληρου, θα ξεκινήσει την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, την black Friday, όπου τότε φωταγωγείται.

Ωστόσο, οι εργασίες για την τοποθέτηση των χιλιάδων λαμπιονιών και γενικότερα όλων των στολιδιών στο Δήμο έχουν ήδη ξεκινήσει, με εντατικούς μάλιστα ρυθμούς, προσπαθώντας το αρμόδιο τμήμα του Δήμου να εκμεταλλευτεί τον καλό καιρό.

Ο στολισμός ξεκίνησε από περιοχές εκτός του κέντρου, ενώ αμέσως μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει και στο κέντρο της πόλης, ενώ στα χωριά του Δήμου θα ξεκινήσει περίπου στο τέλος του Νοεμβρίου.

Προτεραιότητα ως προς τον στολισμό δίνεται στα χωριά που γιορτάζουν εκείνη την περίοδο και ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα. Φέτος το πρώτο χωριό που θα στολιστεί, ως είθισται εξάλλου, θα είναι ο Άγιος Ανδρέας στη Μακρυνεία, διότι γιορτάζει στις 30 Νοεμβρίου.

Ο Ευθύμιος Γρίβας

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ευθύμιος Γρίβας μιλώντας στη «Σ» για το ζήτημα του στολισμού τόνισε:
«το χριστουγεννιάτικο στόλισμα ξεκίνησε εδώ και λίγες ημέρες, όπως είθισται κάθε χρόνο. Θα κυμανθούμε στα περσινά επίπεδα ως προς τον στολισμό και ίσως λίγο παραπάνω. Το θετικό είναι ότι μας βοηθάει ο καιρός, ο οποίος είναι καλός.

Η αρχή έγινε από την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, από το Σταυροδρόμι, με κατεύθυνση προς το κέντρο, στολίστηκε επίσης η οδός Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Καρπενησίου), όπως επίσης και μεγάλο κομμάτι της περιμετρικής οδού και συνεχίζουμε.

Η αρχή του στολισμού γίνεται κάθε χρόνο, όπως και φέτος, από περιοχές εκτός κέντρου και σιγά – σιγά εισερχόμαστε στο κέντρο. Είναι όμως γνωστό, ότι μετά τις 28 Οκτωβρίου ξεκινά ο στολισμός στο κέντρο της πόλης, ενώ στα χωριά μας, τα οποία στολίζονται όλα, ο στολισμός ξεκινά στο τέλος του Νοεμβρίου. Μάλιστα, η αρχή γίνεται από τα χωριά που γιορτάζουν εκείνη την περίοδο όπως λ.χ. ο Άγιος Ανδρέας στη Μακρυνεία.

Κάθε χρόνο τοποθετούνται χιλιάδες λαμπιόνια με σκοπό να τονώσουμε την ψυχολογία του κόσμου και να δώσουμε το γιορτινό κλίμα που χρειάζεται στην πόλη και σε όλο τον Δήμο Αγρινίου και γι΄ αυτό στολίζουμε και κάποια κτίρια ή σημεία, τα οποία κάθε χρόνο αποτελούν και την έκπληξη, ως προς τον φωτισμό.

Την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, την ημέρα της black Friday, φωταγωγείται και η πόλη επίσημα, ενώ το δένδρο φωταγωγείται πάντα μετά του Αγίου Νικολάου, περίπου στις 10 με 14 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να τονίσουμε ότι καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες, οι αρμόδιοι υπάλληλοι εργάζονται, ώστε τα λαμπιόνια και γενικότερα όλα τα στολίδια του Δήμου Αγρινίου να λειτουργούν στην εντέλεια αυτή την εποχή που είναι να τοποθετηθούν.

Καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, δηλαδή, γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις και αλλαγές των καμένων τμημάτων τους. Τα τελευταία μάλιστα χρόνια λόγω της διαδικασίας αυτής, της συντήρησης των χριστουγεννιάτικων στολιδιών, ο Δήμος Αγρινίου δεν χρειάστηκε να προμηθευτεί νέα στολίδια».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

Ξεκίνησε ο χριστουγεννιάτικος στολισμός - Το Αγρίνιο «φοράει» τα γιορτινά του

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 147 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.