Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  10:14 μμ
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 23:03

Δήμος Ξηρομέρου: «Το πρώτο βήμα για την τουριστική αναπτυξιακή προοπτική της Παλιόβαρκας»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο δήμος Ξηρομέρου ενημερώνει ότι στις 16 Οκτωβρίου 2024, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (αρ. 696 – αριθμός φύλλου Δ) ο  επανακαθορισμός Οριογραμμών Αιγιαλού, Παραλίας στη θέση από Κάμπινγκ Ιόνιο έως Ξενοδοχείο Θεσμός. Η εξέλιξη προέκυψε κατόπιν αίτησης του  και σχετικής εκπονηθείσας μελέτης κτηματογράφησης που την συνόδευε.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη καθώς είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για να επακολουθήσει η αξιοποίηση της μοναδικής ομορφιάς παραλίας 3,5 χιλιομέτρων της Παλιόβαρκας, η οποία βρίσκεται στην Δ.Ε. Αλυζίας, εντός ορίων των Κοινοτήτων Αρχοντοχωρίου και Μύτικα.

Πλέον μετά από αυτή την σημαντική εξέλιξη, δύναται να συνταχθεί η πράξη αναλογισμού λόγω ρυμοτομίας και να διανοιχθεί η παραλιακή οδός.

«Η τουριστική αξιοποίηση και ανάπτυξη της συγκεκριμένης παραλίας 3,5 χιλιομέτρων, αφορά όχι μόνο την Δ.Ε. Αλυζίας αλλά όλο τον Δήμο Ξηρομέρου, είναι η αιχμή του δόρατος για την τουριστική ανάπτυξη όλου του Δήμου.

Συνεχίζουμε και αλλάζουμε κάθε μέρα τον τόπο μας, με όραμα, με στόχους, με πολλή δουλειά, με προσπάθεια, με αποτέλεσμα», αναφέρει ο δήμος Ξηρομέρου.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 53 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.