Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  10:16 μμ
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 22:38

NEΟ single από τους DUSTBORN ("Předzvěst" μέσα από το άλμπουμ "Unconcealed Atrocities")

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
DUSTBORN – BIOΓΡΑΦΙΚΟ
Οι DUSTBORN είναι ένα τσέχικο συγκρότημα, που αρχικά έπαιζε symphonic death metal, επηρεασμένο θεματικά από μετα-αποκαλυπτικές και σκληρές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας. Το συγκρότημα αναδύθηκε από τις στάχτες του συγκροτήματος Desire for Sorrow, με ιδρυτικά μέλη τους Jon, Johny και Vlajda (ex. DfS), Dan (Arthemion), Aaron και Venca (ex. Of the Woods, Pyromann).
Το 2018, οι DUSTBORN ηχογράφησαν το πρώτο τους EP στο στούντιο SONIDOS στο Brno, με τίτλο MMXVIII. Το EP κυκλοφόρησε αρχικά μόνο ως digital download με τη μορφή μεμονωμένων single, αλλά το 2019 κυκλοφόρησε και ως φυσικό CD με την εταιρεία Narcoleptica Productions. Η έκδοση CD περιλαμβάνει ένα μπόνους instrumental κομμάτι επιπλέον σχετικά με την αρχική ψηφιακή κυκλοφορία. Το MMXVIII περιλαμβάνει επίσης δύο μουσικά βίντεο για τα single Mind Astray και Depths, σε παραγωγή του Marek Frodys Pytlik (Postcards from Arkham).
Λίγο πριν την ηχογράφηση του ντεμπούτου άλμπουμ Dethroned, ο κιθαρίστας Aaron και ο τραγουδιστής Venca αποχώρησαν από το συγκρότημα, γεγονός που περιέπλεξε πολύ τη διαδικασία ηχογράφησης. Την ηχογράφηση της κιθάρας ανέλαβε σε μεγάλο βαθμό ο ταλαντούχος κιθαρίστας Marek Ciml και τη θέση πίσω από το μικρόφωνο πήρε ο Johny, ο οποίος από τότε παραμένει μόνιμα πίσω από το μικρόφωνο. Το άλμπουμ Dethroned, που κυκλοφόρησε το 2019 υπό την τσεχική δισκογραφική Metalgate, έχει συγκεντρώσει θετικές αντιδράσεις τόσο από θαυμαστές όσο και από κριτικούς. Το άλμπουμ εμφανίστηκε επίσης στις υποψηφιότητες Ceny Britva στην κατηγορία Άλμπουμ της Χρονιάς, για παράδειγμα.
Λίγο μετά την κυκλοφορία, ο Tom (ex. Marked As An Enemy) ήρθε ως κιθαρίστας. Το συγκρότημα, οξυγονωμένο με νέο αίμα, κυκλοφόρησε το τρίτο επίσημο μουσικό βίντεο για το εναρκτήριο single River Stained Red, σε σκηνοθεσία Mejla Basel (Mejla Prod. - Machine Head, Krabathor, Hypnos).
Με νέο υλικό και νέο σόου, το συγκρότημα βγήκε στον δρόμο ως support των Dethroned. Συνέχισαν να παίζουν πολλές επιτυχημένες συναυλίες σε κλαμπ και φεστιβάλ στην Τσεχία και στο εξωτερικό, αλλά επακολούθησε μια παύση που προκλήθηκε από την παγκόσμια πανδημία.
Στα τέλη του 2022, οι DUSTBORN επανεμφανίστηκαν με δύο single, τα The Sun God και Hodina, που ηχογραφήθηκαν ζωντανά στο στούντιο Ambit 1084 στο Český Krumlov. Και τα δύο single πρότειναν εν μέρει κάποια απομάκρυνση από το συμφωνικό death metal, ωστόσο διατήρησαν την ξεχωριστή προσωπικότητα του συγκροτήματος.
Το 2023, το συγκρότημα επιστρέφει στη σκηνή ενώ ετοιμάζει νέο υλικό για ένα δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ, μεγάλο μέρος του οποίου γράφτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Δεδομένου ότι η προηγούμενη συνεργασία μας με το στούντιο Ambit 1084 ήταν γόνιμη, το δεύτερο LP έχει παραχθεί και αυτό εκεί. Το νέο υλικό κινείται λίγο περισσότερο στα νερά του black metal και γνέφει προς την κατεύθυνση των παλαιότερων νορβηγικών black metal δίσκων. Παρόλα αυτά, τόσο ο ήχος όσο και η μουσική του άλμπουμ είχαν προσεγγιστεί με λιγότερο ορθόδοξο τρόπο, με συχνές επιρροές από άλλα υποείδη του metal. Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου 2024 ψηφιακά σε όλες τις κύριες υπηρεσίες ροής (Spotify, Apple Music, ...) και ένα μήνα αργότερα και σε φυσικό CD.
 
 
Διαβάστηκε 46 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.