Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  10:15 μμ
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 22:46

Κώστας Τσιάρας από Καρδίτσα: Εγκρίθηκαν 50 τοπικά προγράμματα Leader με καταρχήν πόρους ύψους 236 εκ.

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Κώστας Τσιάρας από Καρδίτσα: Εγκρίθηκαν 50 τοπικά προγράμματα Leader με καταρχήν πόρους ύψους  236 εκ.

«Παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη των προγραμμάτων και σχεδιάζουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας»

Την έγκριση 50 τοπικών προγραμμάτων Leader για την προγραμματική περίοδο 2023-2027, ύψους 236 εκ. ευρώ ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας, κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης του σχεδίου διατοπικής συνεργασίας CLLD/LEADER, με τίτλο "Ανάπτυξη Συνεταιρισμού", στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020, στην οποία παρέστη και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.  Στόχος, όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιάρας, είναι να προκηρυχθούν άμεσα οι νέες προσκλήσεις από τις Ομάδες Τοπικής Δράσης, με πιο απλοποιημένες διαδικασίες και ψηφιοποίηση, προκειμένου να διευκολυνθούν τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι αναπτυξιακές εταιρείες και οι λοιποί φορείς που θα συμμετάσχουν.

«Είναι ένα ιδιαίτερα ισχυρό εργαλείο προκειµένου οι τοπικές κοινωνίες να ενισχυθούν αποτελεσματικά και χωρίς αποκλεισμούς, να καινοτομήσουν, να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα κυρίως των αγροτών, αλλά και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή της περιφέρειας», επισήμανε.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε πως τα προγράμματα LEADER είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα επιτυχίας για τη χάραξη και υλοποίηση μιας "bottom-up" αναπτυξιακής πολιτικής για την ελληνική περιφέρεια, δηλαδή μιας πολιτικής που σχεδιάζεται από κάτω προς τα πάνω. Αυτές οι αναπτυξιακές πολιτικές αποδίδουν τόσο σε όρους ανάπτυξης όσο και απασχόλησης, διότι σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τις τοπικές κοινωνίες. Οι τοπικοί πληθυσμοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα χαρακτηριστικά της περιοχής τους, τις αδυναμίες και τις ευκαιρίες, και γι' αυτό μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους, να δημιουργούν νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας και να αμβλύνουν τις ανισότητες, συγκρατώντας τους νέους στην περιφέρεια.

Ο Κώστας Τσιάρας επισήμανε ότι η «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» είναι ένα τέτοιο επιτυχημένο παράδειγμα και δεσμεύτηκε ότι  σε όλη τη διαδικασία θα είναι παρών. «Παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη των προγραμμάτων και σχεδιάζουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τους συμπολίτες μας.  Σταθερά μαζί, εργαζόμαστε για  να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ και όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες του τόπου μας», είπε.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του ΥΠΑΑΤ,  Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ανακοίνωσε ότι κάθε υπερδέσμευση που θα ζητηθεί στη Θεσσαλία θα εγκριθεί, για την περαιτέρω στήριξη και ανάταξη της περιοχής.

Στην παρουσίαση του σχεδίου, την οποία συντόνισε ο κ. Ευάγγελος Σακελλαρίου, γενικός διευθυντής της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε., παρευρέθηκαν επίσης οι βουλευτές της ΝΔ του Νομού Καρδίτσας Γιώργος Κωτσός, Ασημίνα Σκόνδρα και Αριστοτέλης Σπάνιας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Δημήτρης Κουρέτας, οι Δήμαρχοι των δήμων του Νομού Καρδίτσας, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του Νομού Καρδίτσας και ευρύτερα της Θεσσαλίας.

Διαβάστηκε 56 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία