Παρασκευή, 18η Οκτωμβρίου 2024  12:17 μμ
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2024 13:09

«ΟΔΥΣΣΕΑΣ» – ΟΚΑΝΑ || Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης & Εκπαίδευσης σε μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Συντροφική Βία στις Εφηβικές Σχέσεις»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Αιτ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»ΟΚΑΝΑ  θα υλοποιήσει την τρέχουσα σχολική χρονιά 2024-2025 Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης & Εκπαίδευσης σε μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης με θέμα :

«Συντροφική Βία στις Εφηβικές Σχέσεις »

Σκοπός του προγράμματος είναι η αναγνώριση των μορφών βίας στις εφηβικές – συντροφικές σχέσεις καθώς και η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την ενδυνάμωση των εφήβων στην προαγωγή και δημιουργία υγειών σχέσεων.

Βασισμένο στο υλικό της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των φύλων «Οδηγός Πρόληψης της συντροφικής Βίας σε Εφήβους» και  του Μεσογειακού Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικού Φύλου της Κύπρου από το πρόγραμμα Daphne IIΙ «Youth 4 Youth»

Οι θεματικές ενότητες που περιλαμβάνονται είναι : Μύθοι και πραγματικότητα για την βία, Απόψεις – Αντιλήψεις για τις σχέσεις, Δεξιότητες επικοινωνίας, Χαρακτηριστικά Υγιών σχέσεων.

Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί σε 4 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας 2 διδακτικών ωρών και απευθύνεται σε μαθητές Γ Γυμνασίου, Α & Β Λυκείου, Γυμνασίων & Λυκείων Π.Ε. Αιτ/νίας και θα υλοποιηθεί στο χώρο της σχολικής μονάδας κατά την διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος.

Υπεύθυνοι Προγράμματος :

  • Χαράλαμπος Λουκίδης, Ψυχολόγος MSc, Επιστημονικό Στέλεχος Κ.Π. «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»
  • Ιωάννα Σταθοπούλου, Κοινωνική Λειτουργός, MSc, Επιστημονικό Στέλεχος  ΚΠ «ΟΔΥΣΣΕΑΣ»

Αιτήσεις μπορείτε να στέλνετε MONO HΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ, (κατεβάστε την αίτηση) στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. από Πέμπτη 17/10 έως και Πέμπτη 31/10 (τηλέφωνα επικοινωνίας: 26410-55275, 26410-28770)

Η Επιστημονικά & Διοικητικά Υπεύθυνη
Dr Αθανασία Δημητρίου

Διαβάστηκε 59 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.