Τετάρτη, 16η Οκτωμβρίου 2024  6:43 μμ
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024 18:39

Νέο Διαδικτυακό Παιχνίδι: "Φτιάξε το Θρεπτικό Πιάτο σου" - Βοηθά τα Παιδιά να Μάθουν την Υγιεινή Διατροφή Παίζοντας!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το medNutrition Kids με χαρά ανακοινώνει την κυκλοφορία του νέου εκπαιδευτικού παιχνιδιού "Φτιάξε το Θρεπτικό Πιάτο σου", που δημιουργήθηκε στα πλαίσια της καμπάνιας Nestlé Παιδιά όλο Υγεία σε συνεργασία με την εταιρεία Nestle. Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν τα βασικά της υγιεινής διατροφής με έναν διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο. Στόχος της εφαρμογής είναι  να τα ενθαρρύνει να επιλέγουν θρεπτικά τρόφιμα στην καθημερινότητά τους και να συνθέτουν ισορροπημένα γεύματα, συνδυάζοντας διαφορετικές ομάδες τροφίμων.

Ας μάθουμε Παίζοντας!

Προβολή

Στην web-based εφαρμογή "Φτιάξε το Θρεπτικό Πιάτο σου", τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους θρεπτικό πιάτο, επιλέγοντας από μια ποικιλία τροφίμων που περιλαμβάνουν λαχανικά, πηγές πρωτεΐνης, αμυλούχα τρόφιμα και καλά λιπαρά. Ταυτόχρονα μαθαίνουν διατροφικές πληροφορίες και λαμβάνουν χρήσιμες συμβουλές για την καθημερινή τους διατροφή.

Γιατί να Επιλέξετε το "Φτιάξε το Θρεπτικό Πιάτο σου";

  1. Εκπαιδευτικός Χαρακτήρας: Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί από ειδικούς σε θέματα διατροφής, ώστε να προάγει την ισορροπημένη διατροφή και να διδάσκει τα παιδιά πώς να συνθέτουν ισορροπημένα γεύματα, επιλέγοντας θρεπτικές τροφές.
  2. Διαδραστική Μάθηση: Με διασκεδαστικό τρόπο, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες στην κατανόηση των ομάδων τροφίμων και της θρεπτικής αξίας τους.
  3. Ασφαλές Περιβάλλον για Παιδιά: Το περιεχόμενο του παιχνιδιού είναι κατάλληλο για παιδιά.
  4. Συμβολή στην διατήρηση της υγείας: Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών από μικρή ηλικία είναι καθοριστική για τη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας και για την εύρυθμη ανάπτυξη των παιδιών.

Η εφαρμογή "Φτιάξε το Θρεπτικό Πιάτο σου" είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα: www.mednutritionkids.gr

Καλή διασκέδαση!

Επιστημονικοί υπεύθυνοι 
Μαρία Ζερβού, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Διαβάστηκε 53 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.