Σάββατο, 5η Οκτωμβρίου 2024  6:23 μμ
Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2024 18:55

Με μεγάλη προσέλευση παιδιών πραγματοποιήθηκε η «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2024» στην Κατοχή Οινιαδών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Με μεγάλη προσέλευση παιδιών πραγματοποιήθηκε η «Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2024, στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού» την Παρασκευή 04 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:00μ.μ στο Κτίριο Συγγρού, στην Κατοχή Οινιαδών. 

Πρόκειται για μια εκδήλωση που έλαβε χώρα  στα πλαίσια της μεγαλύτερης εκδήλωσης της BirdLife International και συνδιοργάνωσαν η Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Μεσολογγίου και Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. ,  η ΑΜΚΕ «Οινιαδών Ανάπτυξις»  και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. 

Μέσα από διαδραστικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες οι μικροί μας φίλοι ενημερώθηκαν γύρω από τα άγρια πτηνά που διαβιουν στην περιοχή μας, έμαθαν πως να τα αναγνωρίζουν και ενδιαφέροντα στοιχεία για το ρόλο τους στο οικοσύστημα.

Ο Πρόεδρος της «Οινιαδών Ανάπτυξις», Καραβίας Ζαφείρης δήλωσε σχετικά: «Η καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης και του ιερού σκοπού της διάσωσης της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος, δεν δύναται να έχει καλύτερο αποδέκτη  απο τις νεότερες γενιές και τη μαθητική κοινότητα. Διδάσκοντας σεβασμό στο μεγαλείο της φύσης  και ευαισθητοποιώντας τα παιδιά. Φτιάχνουμε τους πολίτες του αύριο» 

Απο την Οινιαδών Ανάπτυξις στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν η Εκπρόσωπος Τύπου και Υπεύθυνη Πολιτιστικής Διαχείρισης του οργανισμού, Νικολέτα Σουλτανίδη, ο Επιστημονικός Διευθυντής, Χρίστος Κότσαλος και ο Περιβαλλοντολόγος/Γεωλόγος Γεράσιμος Ρουμπάτος.

Παράλληλα τα εξειδικευμένα στελέχη του ΟΦΥΠΕΚΑ Μαλβίνα Καρανίκα και Αλεξάνδρα Αναστασοπούλου υλοποίησαν το πρόγραμμα που είχε σχεδιάσει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, με τα διαδραστικά παιχνίδια και τα δώρα των παιδιών.

Την εκδήλωση υποστήριξε ένθερμα και η κοινότητα Κατοχής Οινιαδών, με την προετοιμασία του χώρου και την παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Γεώργιου Πλαστήρα καθόλη τη διάρκεια των εργασιών.

Επιπροσθέτως την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους οι μαθητές του ΚΔΑΠ “Το Τιμόνι της Γνώσης” που συμμετείχαν στα διαδραστικά παιχνίδια, τα τεστ γνώσεων και τις καλλιτεχνίες.

Εκ του Γραφείου Τύπου  «Οινιαδών Ανάπτυξις»

Διαβάστηκε 59 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2024 19:08
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.