Παρασκευή, 4η Οκτωμβρίου 2024  11:22 μμ
Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 19:21

Την Δευτέρα ανακοινώνονται 9.000+ προσλήψεις αναπληρωτών στα σχολεία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ανατροπή στο παραπέντε για την ανακοίνωση της πολυαναμενόμενης Β φάσης των προσλήψεων περισσότερων από 9.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, που επικαλείται το dikaiologitika.gr, η διαδικασία ενώ ήταν δρομολογημένη να ολοκληρωθεί σήμερα, λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν, δεν κατέστη δυνατή η ολοκλήρωσή της και μετατίθεται για την προσεχή Δευτέρα 7 Οκτωβρίου.

Όπως ανέφεραν πηγές του Υπουργείου, εκτός απροόπτου το αργότερο μέχρι το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας (7/10) θ’ ανακοινωθούν οι λίστες με τους τουλάχιστον 10.000 εκπαιδευτικούς που θα κληθούν να καλύψουν τα υπάρχοντα κενά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όπως και στην Ειδική Αγωγή.

Η διαδικασία κατάρτισης των σχετικών λιστών έχει ήδη περατωθεί και το μόνο που απομένει -και στάθηκε εμπόδιο στην σημερινή ανακοίνωση- είναι οι τελευταίοι τυπικοί τεχνικοί έλεγχοι πριν την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr, τα όποια ζητήματα προέκυψαν σήμερα θα επιλυθούν από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και την Δευτέρα θα δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία της μαθητικής κοινότητας λόγω των σημαντικών ελλείψεων που καταγράφονται γι’ ακόμη μια χρονιά σε διδακτικό δυναμικό στα σχολεία της επικράτειας.

30.000 τα λειτουργικά κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια

Η Αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Στέλλα Μανουσογιωργάκη ερωτηθείσα για τα κενά στα Γυμνάσια και Λύκεια αποκάλυψε: «Πέρυσι προσελήφθησαν περίπου 50.000 αναπληρωτές και βγήκαν σε σύνταξη περίπου 5.000 εκπαιδευτικοί. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με 55.000 κενά στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης. Οι 10.000 διορισμοί που έγιναν κάλυψαν πολύ μικρό ποσοστό των αναγκών, ενώ και μετά την α φάση πρόσληψης αναπληρωτών τα κενά που παραμένουν είναι περίπου 30.000 αθροιστικά στις δύο βαθμίδες. Αυτό σημαίνει ότι κάθε βδομάδα χάνονται 600.000 διδακτικές ώρες από τα σχολεία μας. Επιπλέον, υπάρχουν περίπου 20.000 κενά για παράλληλη στήριξη. Δεν διαπιστώνουμε κάποια ιδιαίτερη γεωγραφική διαφοροποίηση των κενών. Υπάρχουν παντού, από την πρωτεύουσα μέχρι μικρά νησιά».

Πάνω από 10.000 τα κενά στην Πρωτοβάθμια

Εξίσου δραματική είναι η κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με τον Πρόεδρο της ΔΟΕ Σπύρο Μαρίνη, να δηλώνει στο dikaiologitika.gr ότι «περίπου 10.000 κενά καταγράφονται σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά. Αυτός ο αριθμός αφορά όλες τις ειδικότητες, καθώς επίσης και την παράλληλη στήριξη. Ενδεικτικά, στη Γ’ Αθήνας, τα κενά ειναι περίπου 700, στον νομό Αχαΐας 224, στον νόμο Κορινθίας 169 και στην Εύβοια 152. Επιπλέον, είπε ότι περίπου το 50% των ολοήμερων δεν λειτουργούν. Ακούμε μεγάλα λόγια, που προσπαθούν να κρύψουν τα πολύ μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύονται στην εκπαίδευση και είναι εκρηκτικά», τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 70 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Στην ίδια κατηγορία