Τετάρτη, 2η Οκτωμβρίου 2024  6:12 μμ
Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2024 19:22

«Ανανεώνεται» το κέντρο του Μεσολογγίου, η πλατεία Πέντε Πρωθυπουργών και η οδός Θυσίας (εικόνες)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
«Ανανεώνεται» το κέντρο του Μεσολογγίου όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία αναβαθμίζεται η πλατεία Πέντε Πρωθυπουργών και η οδός Θυσίας

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Στο πλαίσιο του έργου του Οpen Μall είναι οι εργασίες που διεξάγονται αυτή την περίοδο στην «καρδιά» του Μεσολογγίου, στην οδό Θυσίας και στην πλατεία Πέντε Πρωθυπουργών. Σκοπός των εργασιών είναι να εκσυγχρονιστεί το κέντρο της πόλης και να λάβει έναν «ενιαίο» χαρακτήρα.

Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό, ενώ κάποια ενδιαφέρονται στοιχεία που θα γίνουν «κομμάτι» της καθημερινότητας των κατοίκων του Μεσολογγίου δίνει η Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεσολογγίου Έφη Διαμαντοπούλου μιλώντας στη «Σ».

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι, εκτός της αναβάθμισης της συγκεκριμένης πλατείας και της οδού Θυσίας, ότι θα δοθεί βαρύτητα στην ανάδειξη των Πέντε Μεσολογγιτών Πρωθυπουργών με μια σύγχρονη μάλιστα προσέγγιση, με τη δημιουργία art point!

Η Έφη Διαμαντοπούλου

Συγκεκριμένα η κα. Διαμαντοπούλου επεσήμανε: «η πλατεία Πέντε Πρωθυπουργών είναι στην «καρδιά» του Μεσολογγίου και του open mall. Η διέλευση από την πλατεία και την οδό Θυσίας όταν ολοκληρωθούν τα έργα θα είναι ήπιας κυκλοφορίας.

Το σκεπτικό μας για την πλατεία και τη διαμόρφωσή της είναι να είναι στο ίδιο επίπεδο, ώστε να εξυπηρετεί στην περίπτωση που στο μέλλον γίνουν ρυμοτομικές αλλαγές και λ.χ. ενοποιηθεί η πλατεία. Θα «ντυθεί» με τον ίδιο κυβόλιθο, που θα τοποθετηθεί όπου γίνονται παρεμβάσεις στο πλαίσιο του open mall, ώστε να είναι ενοποιημένο όλο το κομμάτι των παρεμβάσεων για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου. Με την ολοκλήρωση των έργων θα υπάρχει ένα τρικ με γκρι μάρμαρο, το ποίο θα κατευθύνει τον πεζό στα πέντε art point που θα φορούν τους πέντε Πρωθυπουργούς που «βγήκαν» από το Μεσολόγγι. Αυτό το σημείο θα είναι ιδιαίτερο για την πλατεία, στην οποία θα υπάρχουν και τρεις θέσεις στάθμευσης.

Θα φυτευτούν δένδρα ταχείας ανάπτυξης, τα οποία θα είναι φυλλοβόλα. Το καλοκαίρι θα έχουν πλούσια σκιά και το χειμώνα θα επιτρέπουν στον ήλιο να διαχέεται στην πλατεία. Δυστυχώς τα δένδρα που υπήρχαν στην πλατεία δεν σώζονταν. Το κυπαρίσσι συγκεκριμένα που υπήρχε στο σημείο ήταν σε φθίνουσα κατάσταση γήρανσης και αναγκαστικά το κόψαμε, ενώ οι ρίζες της μουριάς ήταν επιφανειακές και είχαν απλωθεί μόνο στον κυβόλιθο που υπήρχε και αναγκαστικά έπρεπε να κοπεί.

Κρατήσαμε τα φοινικοειδή που υπήρχαν, τα κύκας, τα οποία θα φυτευτούν και πάλι στα παρτέρια μαζί με άλλα λουλούδια.

Έτσι όπως θα διαμορφωθεί η πλατεία θα υπάρχει επίσης ο κατάλληλος χώρος στα καταστήματα της πλατείας για να καλύψουν τις ανάγκες τους, χωρίς να εμποδίζουν την διέλευση των πεζών. Θέλουμε να δώσουμε ζωή στην πλατεία, γιατί είναι σημαντική για την πόλη και είναι στην καρδιά της».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 51 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.