Κυριακή, 29η Σεπτεμβρίου 2024  1:22 μμ
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024 14:13

Σαν σήμερα η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και η διάσωση του δυτικού πολιτισμού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σαν σήμερα (στις 28/29 Σεπτεμβρίου του 480
π.Χ.) η Ναυμαχία της Σαλαμίνας και το ΓΕΣ εξέδωσε ενημερωτικό αφιέρωμα για για τη Ναυμαχία και τη διάσωση του δυτικού πολιτισμού

Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας, διαδραματίστηκε στις 28/29 Σεπτεμβρίου του 480 π.Χ. και αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές ναυτικές αναμετρήσεις της αρχαιότητας καθορίζοντας την πορεία των γεγονότων στον πόλεμο μεταξύ της συμμαχίας των ελληνικών πόλεων-κρατών και της Περσικής Αυτοκρατορίας.

Μετά την μάχη των Θερμοπυλών οι Αθηναίοι κατευθύνθηκαν στην Σαλαμίνα, όπου πραγματοποιήθηκε το συμβούλιο των ελληνικών δυνάμεων με θέμα τη διεξαγωγή της ναυμαχίας. Παρά τις εντάσεις και τις διαφωνίες, ως προς τον τόπο διεξαγωγής της ναυμαχίας, ο Αθηναίος στρατηγός Θεμιστοκλής έπεισε τους Έλληνες να αντιμετωπίσουν τους Πέρσες στη Σαλαμίνα.

Στην συνέχεια, με διάφορα τεχνάσματα, ανάγκασε τον αρχηγό των Περσών Ξέρξη να επιτεθεί στα στενά της Σαλαμίνας για να ακυρώσει ουσιαστικά την αριθμητική υπεροχή του περσικού στόλου. Στη ναυμαχία ο ελληνικός στόλος πέτυχε ισοπεδωτική νίκη καταστρέφοντας εκατοντάδες περσικά πλοία.

Η νίκη αυτή οδήγησε στη λήξη της περσικής επιθετικότητας στην Ελλάδα. Η Ναυμαχία της Σαλαμίνας διατήρησε τη θέση των Ελλήνων στον κόσμο, αναδεικνύοντας τη στρατηγική και πολεμική τους ικανότητα. Συνέβαλε όχι μόνο στην αποτροπή της περσικής κυριαρχίας, αλλά και στη διαμόρφωση των μελλοντικών πολιτικών και πολιτιστικών εξελίξεων στην ελληνική ιστορία.

newsbomb.gr

Διαβάστηκε 43 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News

Στην ίδια κατηγορία