Σάββατο, 28η Σεπτεμβρίου 2024  10:17 πμ
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 09:39

Photopolis Agrinio - Photo Festival - «Μεγαλώνει» κάθε χρόνο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
Photopolis Agrinio - Photo Festival - «Μεγαλώνει» κάθε χρόνο,  όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση". Σήμερα τα εγκαίνια του Φεστιβάλ που συμμετέχουν 86 φωτογράφοι από 27 χώρες. Σημαντική συνεργασία με το «Lucie Foundation» των ΗΠΑ.

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Ανοίγει τις πύλες του» το 6ο Photopolis Agrinio - Photo Festival, το οποίο πλέον αποτελεί θεσμό για τους λάτρεις της φωτογραφίας σε πανελλαδικό επίπεδο και ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της παροχής μας!

Στο πλαίσιο του φετινού φεστιβάλ, του 6ου Photopolis, θα εκθέσουν τις φωτογραφικές δουλειές τους συνολικά 86 φωτογράφοι από 27 χώρες!

Συνολικά 300 φωτογραφίες θα παρουσιαστούν σε 5 χώρους του Αγρινίου, προσφέροντας στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν διαφορετικές οπτικές και καλλιτεχνικές προσεγγίσεις γύρω από το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Σημαντικό για το 6ο φεστιβάλ «Photopolis», τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν το Σάββατο 28/09/24, είναι ότι για πρώτη φορά συνεργάζεται με το φωτογραφικό ίδρυμα, μουσείου των ΗΠΑ, το Lucie Foundation, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

Στο Αγρίνιο φέτος και στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα εκτεθούν φωτογραφικές εργασίες συνολικά 38 γνωστών φωτογράφων από το «Lucie Foundation», οι οποίοι αποτυπώνουν στις φωτογραφίες τους την κλιματική αλλαγή, θέμα του φετινού φεστιβάλ, ενώ εξίσου σημαντικό γεγονός για το «Fotopolis» είναι ότι ο Πρόεδρος του ιδρύματος «Lucie Foundation» κ. Hossein Farmani θα παραστεί στα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 20:30 στο χώρο της παλαιάς δημοτικής αγοράς.

Οι χώροι των εκθέσεων είναι φυσικά η παλαιά δημοτική αγορά του Αγρινίου, το μουσείο Καπράλου, το Παπαστράτειο Μέγαρο, η Κοιν.ΣΕπ «Ταξιδεύουσα» (Γρίβα 12) και ως είθισται η πλατεία Δημοκρατίας. Οι χώροι θα είναι ανοιχτοί από ώρα 19:00 έως 20:30, εκτός της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς που θα ανοίξει στις 20:00, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Πάνος Καλτσάς

«Η θεματική του φεστιβάλ έχει να κάνει με την κλιματική κρίση και το περιβάλλον. Στη δημοτική αγορά θα υπάρχουν συνολικά 9 εκθέσεις ελλήνων και ξένων φωτογράφων, στο μουσείο Καπράλου θα εκτεθούν 9 ατομικές εργασίες στο πλαίσιο της ενότητας «fotofolios», ενώ στον ίδιο χώρο θα υπάρχει η έκθεση της φωτογραφικής ομάδας Art8, αλλά και του φωτογραφικού τμήματος του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου.

Στο Παπαστράτειο Μέγαρο θα παρουσιαστεί μια ιδιαίτερα σημαντική έκθεση με θέμα την κλιματική κρίση και θα συμμετέχουν 38 γνωστοί φωτογράφοι, η οποία θα έρθει από το φωτογραφικό ίδρυμα των ΗΠΑ, το Μουσείο Lucie Foundation, ενώ στο πλαίσιο των εγκαινίων θα παραβρεθεί και ο Πρόεδρος του Μουσείου Lucie κ. Hossein Farmani.

Στην Κοιν.ΣΕπ «Ταξιδεύουσα» θα παρουσιαστούν οι 15 φωτογραφίες του διαγωνισμού «περιβαλλοντικές ανησυχίες», ενώ στην πλατεία Δημοκρατίας θα παρουσιαστεί η έκθεση της Κατερίνας Καλογεράκη που αφορά πορτρέτα μεταναστών στην Αγγλία» τόνισε στη «Σ» ο Πάνος Καλτσάς που είναι η «ψυχή» του «Photopolis».

Την Κυριακή επίσης θα γίνει μια πολύ σημαντική παρουσίαση φωτογραφικού έργου από την Κατερίνα Καλογεράκη και από τον Σπύρο Ζερβουδάκη. Η παρουσίαση θα γίνει στις 19.30 στην παλιά δημοτική αγορά. Το επόμενο event στο πλαίσιο του 6ου «Photopolis» θα γίνει την Τετάρτη 02/10 στο μουσείο Καπράλου στις 20.00 και θα είναι μουσική εκδήλωση, ενώ το φεστιβάλ κλείνει το Σάββατο 05/10 στο Παπαστράτειο Μέγαρο με dj party, όπου γνωστοί παραγωγοί του Αγρινίου θα παίξουν μουσικές από βινύλιο δεκαετίας.

Σύμφωνα με τον κ. Καλτσά «το φεστιβάλ ξεκίνησε από την ιδέα να γίνει η ετήσια έκθεση της φωτογραφικής ομάδας Art8 φεστιβάλ. Η ετήσια αυτή έκθεση πραγματοποιούνταν από το 2013 συνεχώς, με αποτέλεσμα από το 2019 να ξεκινήσουμε δειλά – δειλά φέρνοντας και άλλους φωτογράφους στη παλιά δημοτική αγορά.

Κάθε χρόνο αυτό μεγάλωνε, ενώ ο κόσμος ανταποκρίνονταν κάθε χρόνο πολύ θετικά, ενώ από πέρυσι άρχισαν να επισκέπτονται το φεστιβάλ φωτογράφοι από το εξωτερικό και να υπάρχουν ακόμη περισσότεροι που να θέλουν να συμμετάσχουν, χωρίς όμως να έχουμε τους χώρους για να τοποθετηθούν οι φωτογραφικές τους εργασίες.

Ενθαρρυντικό ιδιαίτερα για εμάς ήταν και είναι το γεγονός ότι επισκέπτονται κάθε χρόνο το φεστιβάλ σχολεία της περιοχής. Ήδη έχουν κλείσει ραντεβού πολλά σχολεία για την έκθεσή μας στο Παπαστράτειο Μέγαρο, η οποία θα μείνει ανοιχτή για ένα μήνα. Να τονίσουμε ότι οι επισκέψεις σχολείων πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού».

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελένη Μουζακίτη μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «η θεματική του φεστιβάλ σχετίζεται με το περιβάλλον, το οποίο είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί όλους. Το σημαντικό που συμβαίνει στο Αγρίνιο είναι η επίσκεψη των μαθητών στα φεστιβάλ «Photopolis».

Μάλιστα, η θεματική του φετινού φεστιβάλ είναι σημαντική και ελπίζουμε να συμβάλουμε στην καλλιέργεια μελλοντικών ευαίσθητων πολιτών απέναντι στο περιβάλλον, όπως επίσης ενθαρρυντικό είναι ότι παιδιά ζωγραφίζουν με αφορμή το φεστιβάλ ή μια φωτογραφία που είδαν στο φεστιβάλ. Είναι επίσης σημαντικό ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα ονόματα που εμπιστεύτηκαν τις δουλειές τους για να προβληθούν στο φεστιβάλ στο Αγρίνιο και αυτό μας τιμά».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

Photopolis Agrinio - Photo Festival - «Μεγαλώνει» κάθε χρόνο

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 77 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News