Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  12:53 πμ
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2024 19:51

Αγρίνιο: Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Κ. Αρκουμάνη με τίτλο : «Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Φαφούτης Η ζωή και το έργο του»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στον Ι.Ν Αγίου Χριστοφόρου  έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Κ. Αρκουμάνη με τίτλο : «Ο  Αρχιμανδρίτης Απόστολος Φαφούτης Η ζωή και το έργο του».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου και η Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην εμβληματική μορφή του Παπαποστόλη και στην σπουδαία παρακαταθήκη του: ‘ Ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Φαφούτης ήταν μια από τις σπουδαιότερες εκκλησιαστικές μορφές του τόπου μας. Ακόμη και σήμερα η σεπτή μορφή του είναι βάλσαμο στην ψυχή μας. Ήταν ο ιερέας  που «έχαιρε μετά χαιρόντων, έκλαιε μετά κλαιόντων». Ας έχουμε πάντα την ευχή του».

Χαιρετισμό απηύθυνε  ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός ενώ για το βιβλίο μίλησε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου, Δρ. Θεολογίας και Μ.Α. Φιλοσοφίας Πρωτοπρεσβύτερος Χριστόφορος Χρόνης, ο Ειδικός Σχολικός Σύμβουλος Msc, MA, Msc Κωνσταντίνος Νάκος και η συγγραφέας Κωνσταντίνα Αρκουμάνη (Θεολόγος, Εκπαιδευτικός).

 Συντονιστής της βιβλιοπαρουσίασης ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Γκιάφης, Πολιτικός Επιστήμων, Θεολόγος και Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου. Αξίζει να τονίσουμε πως την εκδήλωση πλαισίωσε η Βυζαντινή χορωδία του Αγρινίου υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Ανδρέα Λανάρα.

 

Διαβάστηκε 111 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News