Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  5:15 μμ
Κυριακή, 08 Σεπτεμβρίου 2024 17:53

O Μητσοτάκης προανήγγειλε ένωση του ταμιευτήρα Ευήνου και Μόρνου με την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο, στα πλαίσια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, για «νέο εμβληματικό έργο, το οποίο θα είναι η ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών».

Σημείωσε μάλιστα πως θα χρειαστεί τρία-τέσσερα χρόνια για να υλοποιηθεί το έργο αυτό με ελάχιστη  επιβάρυνση στους λογαριασμούς νερού.

Η αναφορά του έρχεται ως συνέχεια όσων δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Στεργίου που αποκάλυψε ότι μεταξύ των μακροπρόθεσμων μέτρων για τη λειψυδρία που εξετάζονται είναι ακόμη και η μερική εκτροπή των υδάτων από τα ποτάμια που καταλήγουν στη λίμνη των Κρεμαστών στα σύνορα Ευρυτανίας – Αιτωλοακαρνανίας.

Οι εξελίξεις αυτές αναμένεται να αλλάξουν τα δεδομένα στη διαχειριση των υδάτων της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και ανοίγουν νέο πεδίο στο δημόσιο διάλογο.



«Η λειψυδρία είναι ίσως η πιο έντονη εκδήλωση του προβλήματος της κλιματικής κρίσης», είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στη σχετική ερώτηση κατά τηνκαθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στο «Βελλίδειο».

«Βέβαια η χώρα έχει αντιμετωπίσει προβλήματα λειψυδρίας και στο παρελθόν, αλλά συνολικά η διαχείριση του νερού, του υδάτινου δυναμικού της χώρας είναι μια πρώτη προτεραιότητα. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 85% του νερού της χώρας πηγαίνει για άρδευση και μόλις το υπόλοιπο πηγαίνει βασικά για ανάγκες ύδρευσης.

Γι’ αυτό και τα σημαντικά έργα τα οποία ανακοινώσαμε στη Θεσσαλία, τα οποία δεν χρειάζεται να επαναλάβω, έχουν τόσο σημασία για την ορθή διαχείριση του νερού με σημαντικότερο να μπορούμε να εξασφαλίζουμε ότι δεν έχουμε αχρείαστες απώλειες από το υφιστάμενο νερό το οποίο διαχειριζόμαστε», ανέφερε.

Τόνισε μάλιστα πως για την Αττική, «έχουμε πάρει μια σημαντική απόφαση, για την οποία μιλάω για πρώτη φορά σήμερα. Μαζί με την ΕΥΔΑΠ, θα προχωρήσουμε σε ένα νέο εμβληματικό έργο, το οποίο θα είναι η ένωση του ταμιευτήρα του Ευήνου και του Μόρνου με την τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 83 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News