Κυριακή, 8η Σεπτεμβρίου 2024  5:15 πμ
Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2024 23:07

Οpen Μall Αγρινίου: Ξεκινούν τα έργα στην οδό Τσικνιά και Καζαντζή

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σχεδόν έτοιμη η μικρή πλατεία όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα έργα στην οδό Τσικνιά και Καζαντζή

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Σε λίγες ημέρες θα αποδοθεί και πάλι στους πολίτες η αναβαθμισμένη πλέον μικρή πλατεία πίσω από το δημοτικό καφενείο, όπου συνδέει τις οδούς Ι. Σταΐκου και Μπαϊμπά. Εκκρεμεί μόνο ακόμη η φύτευση των φυτών για να «ανοίξει» για τον κόσμο.

Στο πλαίσιο των εργασιών αναβάθμισης της μικρής αυτής πλατείας, έργο που εντάσσεται στο open mall Αγρινίου, πραγματοποιήθηκαν εργασίες υποδομής σχετικά με το δίκτυο των όμβριων υδάτων, το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, όπως επίσης έγιναν παρεμβάσεις για την ευκολότερη πρόσβαση ΑμεΑ.

Προβλέπονταν επίσης η τοποθέτηση τσουλήθρας στο  έδαφος, η κατασκευή τοίχου αναρρίχησης, όπως επίσης η τοποθέτηση παγκακιών, ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια και οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τις ώρες που περνούν με τα παιδιά τους.

Η σύνθεση με αναρριχόμενα φυτά που θα καλύψει την «τυφλή» πλευρά της μικρής πλατείας αναμένεται να δώσει άλλο χαρακτήρα στο σημείο, όπου σκοπός ήταν εξ’ αρχής να εξωραϊστεί.

Ωστόσο, τα έργα στο πλαίσιο του open mall δεν σταματούν εδώ! Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης μιλώντας στη «Σ» αναφέρθηκε και στα επόμενα έργα που πρόκειται να γίνουν που εντάσσονται στο «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου».

Ο Δημήτρης Τζιώλης

Συγκεκριμένα ο κ. Τζιώλης επεσήμανε: «ολοκληρώνονται σύντομα οι εργασίες στο νέο χώρο αναψυχής που δημιουργήθηκε στην μικρή πλατεία πίσω από την πλατεία Δημοκρατίας. Εκκρεμεί η φύτευση των φυτών που προβλέπεται να τοποθετηθούν εκεί και σύντομα θα αποδοθεί στον κόσμο.

Έπειτα, περίπου στα μέσα του Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες στην οδό Τσικνιά. Θα κλείσει ο δρόμος αυτός μεταξύ της Μητρόπολης και της πλατείας Χατζοπούλου για να γίνει η ανάπλασή του. Θα αλλαχθούν όλα τα υπόγεια δίκτυα, θα τοποθετηθεί φωτισμός, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν και αντίστοιχες εργασίες ανάπλασης στην οδό Καζαντζή.

Στο πλαίσιο των εργασιών του open mall προβλέπονται οι εργασίες να γίνουν από την συμβολή της οδού Τσικνιά και Καζαντζή και μέχρι την αρχή του πεζόδρομου της Ηλία Ηλιού (από την πλευρά της οδού Καζαντζή), ωστόσο εξετάζουμε το ενδεχόμενο να συνεχίσουμε τις εργασίες ως Δήμος Αγρινίου στην οδό Καζαντζή μέχρι και το σημείο που συναντά την οδό Κέντρου, καθώς αυτό το κομμάτι δεν είναι στην μελέτη που έγινε για το open mall. Η απόφαση για το αν θα γίνουν οι εργασίες μέχρι τη οδό Κέντρου (επί της Καζαντζή) θα ληφθεί τις επόμενες ημέρες.

Για να ολοκληρωθούν εντελώς οι εργασίες που προβλέπονται για το open mall θα πρέπει να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την κατασκευή βυθιζόμενων κάδων σε πολλά σημεία του κέντρου, όπως επίσης να ξεκινήσουν και οι εργασίες στην στοά Παπαγιάννη. Εκεί θα τοποθετηθούν ειδικά ηλιακά πάνελ, ώστε ο πεζόδρομος αυτός να προστατεύεται από τον ήλιο. Ακριβές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των εργασιών για τους βυθιζόμενους κάδους και για τις εργασίες στην στοά Παπαγιάννη, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, αλλά κάθε έργο που θα τελειώνει αμέσως μετά θα ξεκινάει το άλλο».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η τοποθέτηση του ηλιακού δένδρου στην πλατεία Ειρήνης, έξω από το Ταχυδρομείο, είναι παρέμβαση που προβλέπονταν να γίνει στο πλαίσιο του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 162 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News