Παρασκευή, 27η Σεπτεμβρίου 2024  4:12 μμ
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2024 19:35

Αγρινίο-Καρπενήσι: Διαπιστωμένη ανάγκη για διάνοιξη εξόδου στον Σχίνο, αλλά… φευ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Πονεμένη» είναι η ιστορία του δρόμου Αγρίνιο-Καρπενήσι για την ευρύτερη περιοχή. Δεν φτάνει το κακό χάλι στο οποίο βρίσκεται, δεν φτάνει ότι τα πρώτα χιλιόμετρα του νέου δρόμου εδώ και χρόνια «σέρνονται» μέχρι την παράδοσή τους, έχουν δημιουργηθεί και ζητήματα στην καθημερινότητα συμπολιτών που κανείς δεν θα φαντάζονταν.

Πριν ένα χρόνο το agriniopress αναδείκνυε τα ζητήματα προσβασιμότητας που δημιουργεί ο νέος δρόμος σε αγροτεμάχια στην περιοχή της Καμαρούλας και του Σχίνου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, στα λιγοστά χιλιόμετρα του νέου δρόμου «κόβεται» κάθε πρόσβαση στις περιουσίες τους και δεν υπάρχει δυνατότητα αυτό να διορθωθεί άμεσα.

Για το λόγο αυτό, ορισμένοι εξ αυτών κινητοποιήθηκαν και απευθύνθηκαν στο Υπουργείο Υποδομών. Πραγματοποιήθηκε αυτοψία από υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας και της επιβλέπουσας εργολαβίας του έργου και δόθηκε το «πράσινο φως» για την διακοπή της κάθετης σήμανσης (μεταλλικά στηθαία-μπάρες) που «κόβει» την πρόσβαση στα αγροτεμάχια.

Πλην όμως για «κάθε κυκλοφοριακή σύνδεση», όπως γνωστοποιήθηκε, «απαιτούνται από τους αιτούντες στοιχεία φακέλου για κάθε σύνδεση».

Ζητήθηκε να λάβουν οι ίδιοι οι… πολίτες την πρωτοβουλία για την εκπόνηση μελετών που θα καταστήσουν εφικτή την πρόσβαση στα χωράφια τους, επωμιζόμενοι το κόστος και κάνοντας φυσικά και την υπομονή που απαιτείται.

meleti

Δέκα εξ αυτών προχώρησαν τις διαδικασίες και η σχετική μελέτη εκπονήθηκε και κατατέθηκε αρμοδίως. Παράλληλα, σχετικό έγγραφο για την αναγκαιότητα της ύπαρξης εξόδων συνέταξε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία υπογραμμίζει ότι σε ότι αφορά τον Σχίνο, σε περίπτωση πυρκαγιάς, δεν υπάρχει δεύτερη δίοδος διαφυγής από τον οικισμό.

Το συγκεκριμένο έγγραφο κοινοποιήθηκε τόσο στο Υπουργείο Κλιματικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, το οποίο διαβιβάστηκε και στην εργολάβο εταιρεία. Η εταιρεία από μεριά της ενημέρωσε ότι «επειδή οι εργασίες κατασκευής του κόμβου και στα στηθαία στο ύψος του Σχίνου έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με τις μελέτες και έχουν παραληφθεί από την αρμόδια Υπηρεσία, δεν υπάρχει η δυνατότητα να προβούν σε αφαίρεση αυτών ή σε οποιαδήποτε τροποποίηση χωρίς εντολή από την Υπηρεσία».

Σε κάθε περίπτωση πλέον δεν υφίσταται μόνο ένα απλό ζήτημα πρόσβασης σε αγροτεμάχια μα και ζήτημα ασφαλείας για τους κατοίκους της περιοχής, με τα νέα δεδομένα (φωτιές κ.ο.κ.) που έχουν διαμορφωθεί από την κλιματική κρίση να έχουν για τα καλά «χτυπήσει» την «πόρτα» μας.

Ρεπορτάζ: Κωνσταντίνος Ρίγκος

agriniopress.gr

Διαβάστηκε 130 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News