Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου 2024  12:24 πμ
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2024 21:35

42 οικονομικοί προορισμοί για οικογενειακές διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σαράντα δύο οικονομικούς προορισμούς για οικογενειακές διακοπές στην ηπειρωτική Ελλάδα με κόστος έως και 150 ευρώ τη διανυκτέρευση, μέχρι τα τέλη του μήνα, προτείνει μέσω του iefimerida.gr το Πανελλαδικό Κτηματομεσιτικό Δίκτυο E-Real Estates.

Οι καλοκαιρινές άδειες είναι σε εξέλιξη, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν προβεί ακόμη στις «απαραίτητες» ενέργειες για να προγραμματίσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Με τις προκρατήσεις στη νησιωτική χώρα να βρίσκονται ήδη σε υψηλά επίπεδα, οι ηπειρωτικοί προορισμοί που «βρέχονται» ή βρίσκονται κοντά στη θάλασσα αποτελούν την πλέον κατάλληλη λύση.

21 οικονομικοί προορισμοί στην Πελοπόννησο
Η Πελοπόννησος διαθέτει 21 οικονομικούς προορισμούς όπου το κόστος διαμονής για τετραμέλής οικογένεια ή παρέα δεν ξεπερνά τα 150€/διανυκτέρευση.

Στον Νομό Αχαΐας μπορούν να επιλέξουν να διαμείνουν στην παραλία της Ακράτας, όπου το κόστος μίσθωσης κατοικίας 60τμ διαμορφώνεται στα 506€ για 4 διανυκτερεύσεις. Στο Διακοπτό κατοικία 38τμ μισθώνεται προς 486€ για 4 διανυκτερεύσεις, στο Αίγιο κατοικία 100τμ προς 576€ και στα Καλάβρυτα για όσους επιθυμούν να βρεθούν ορεινά το κόστος μίσθωσης κατοικίας 64τμ διαμορφώνεται στα 438€.

Στον Νομό Ηλείας οι εκδρομείς μπορούν να επιλέξουν να διαμείνουν στα Ολύμπια σε κατοικία 100τμ με κόστος μίσθωσης 410€ για 4 διανυκτερεύσεις.

Στην Κορινθία οι εκδρομείς μπορούν να επιλέξουν να διαμείνουν στο Λουτράκι όπου για κατοικία 39τμ το κόστος μίσθωσης για τετραμελή οικογένεια ή παρέα διαμορφώνεται στα 434€ για 4 διανυκτερεύσεις, στο Μελίσι για κατοικία 53τμ στα 486€ και στο Κιάτο για κατοικία 70τμ στα 446€.

Αν κάποιοι επιλέξουν τον Νομό Αργολίδας μπορούν να διαμείνουν στην Παλαιά Επίδαυρο σε κατοικία 110τμ με κόστος μίσθωσης 540€ για 4 διανυκτερεύσεις, στην παραλία Τυρός σε κατοικία 60τμ με κόστος μίσθωσης 486€ συνολικά και στο Ναύπλιο σε κατοικία 35τμ με το κόστος μίσθωσης να διαμορφώνεται στα 554€.

Ο επισκέπτης στον Νομό Αρκαδίας μπορεί να επιλέξει να διαμείνει στην υπέροχη Δημητσάνα, σε κατοικία 57τμ με κόστος μίσθωσης 378€ για 4 διανυκτερεύσεις, στα Λαγκάδια σε κατοικία 58τμ με κόστος μίσθωσης 582€ και στο Λεωνίδιο σε κατοικία 100τμ με κόστος μίσθωσης 406€ για 4 διανυκτερεύσεις.

4 οικονομικοί προορισμοί σε Εύβοια και Φθιώτιδα
Η Εύβοια αδιαμφισβήτητα αποτελεί γνώριμο προορισμό για τους Αθηναίους, όπως και τα παράλια της Φθιώτιδας. Τα Καμένα Βούρλα είναι περιοχή που μπορεί να διαμείνει μια τετραμελής οικογένεια η παρέα με κόστος 558€ σε κατοικία 91τμ για τέσσερα βράδια.

Ανάλογα, στα Λουτρά Αιδηψού το κόστος μίσθωσης κατοικίας 95τμ για 4 διανυκτερεύσεις διαμορφώνεται στα 453€, στο Λευκάντι κατοικία 102τμ μισθώνεται προς 432€ και στη Χαλκίδα κατοικία 80τμ προς 566€.

2 οικονομικοί προορισμοί στην Ήπειρο
Στην Ήπειρο οι εκδρομείς μπορούν να επιλέξουν να διαμείνουν στην Πρέβεζα σε κατοικία 25τμ με κόστος μίσθωσης για 4 διανυκτερεύσεις 306€ και στην Πλαταρία σε κατοικία 40τμ με συνολικό κόστος μίσθωσης 600€.

10 οικονομικοί προορισμοί στη Χαλκιδική
Στη Νέα Καλλικράτεια το κόστος μίσθωσης κατοικίας 55τμ αγγίζει τα 556€, στη Νέα Ηράκλεια κατοικία 38τμ μισθώνεται προς 426€, στον Άγιο Μάμα κατοικία 80τμ μισθώνεται προς 580€ και στη Νέα Πλάγια κατοικία 55τμ μισθώνεται προς 596€ για 4 διανυκτερεύσεις.

Στη Νέα Σκιώνη το κόστος για κατοικία 53τμ είναι 576€, στην Παραλία Διονύσου κατοικία 37τμ μισθώνεται προς 546€, στο Ποσείδι 50τμ κοστίζουν 500 ευρώ, στη Νέα Φώκαια κατοικία 60τμ μισθώνεται προς 476€.

Βασικό κίνητρο για τις οικογένειες οι πλήρως εξοπλισμένες κατοικίες
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Airbnb, σχεδόν οι μισοί από τους Έλληνες επισκέπτες (48%) απαντούν ότι το να μπορούν να χωρέσουν όλη την οικογένειά τους σε ένα μέρος είναι καθοριστικός παράγοντας όταν πραγματοποιούν κρατήσεις.

Ταυτόχρονα, το 64% λέει ότι οι παροχές όπως οι κουζίνες, οι χώροι εργασίας και οι αυλές είναι σημαντικές όταν πραγματοποιούν κρατήσει. Σχεδόν το σύνολο των ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, διαθέτουν το σύνολο των οικοσυσκευών που χρειάζεται μια οικογένεια για να ετοιμάσει το γεύμα της, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες ανάδειξης του κλάδου ιδιαίτερα εν μέσω πανδημικής κρίσης, ενώ αποτέλεσε «λύση» για οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένο «budget».

Ταυτόχρονα, το να έχουν οι εκδρομείς περισσότερο εξωτερικό χώρο είναι προτεραιότητα για τις οικογένειες αυτό το καλοκαίρι, με τις αναζητήσεις για υπαίθριες παροχές όπως πισίνες και μπάρμπεκιου να αυξάνονται κατά 13,7% για οικογενειακά ταξίδια των Ελλήνων χρηστών.

Βασικός ρυθμιστής του κόστους διαμονής αποτελεί ο χρόνος της κράτησης
Το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων κατοικιών, ιδιαίτερα στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι ολόκληρες κατοικίες άνω των 50τμ-60τμ, που για μια οικογένεια είναι σαν να επισκέφτηκε το εξοχικό της. Το κόστος διαμονής για τετραμελής οικογένεια, σε πολλές περιπτώσεις, δεν ξεπερνά τα 600€ για τέσσερις διανυκτερεύσεις.

«Οι ενδιαφερόμενοι εκδρομείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι βασικός ρυθμιστής του κόστους αλλά και της διαθεσιμότητας, δηλαδή να μπορείς να έχει τη δυνατότητα να επιλέξεις κατοικία σύμφωνα με τις ανάγκες σου αλλά και το πορτοφόλι σου, αποτελεί ο χρόνος της κράτησης. Όσο νωρίτερα σχεδιάσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές, τόσο καλύτερες τιμές μπορούμε να επιτύχουμε», σημειώνει ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του E- Real Estates.

iefimerida.gr

Διαβάστηκε 189 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News