Τρίτη, 6η Αυγούστου 2024  1:21 μμ
Τρίτη, 06 Αυγούστου 2024 10:06

Γιάννης Σπανός - Μανώλης Καρπάθιος - «Στα Κύματα»

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Γιάννης Σπανός-Μανώλης Καρπάθιος-«Στα Κύματα»

Κινούμενος ανάμεσα στη μπαλάντα και το λαϊκό τραγούδι, ο Γιάννης Σπανός, στην 60χρονη και πλέον μουσική διαδρομή του, άφησε την προσωπική του σφραγίδα με αμέτρητα ωραία τραγούδια και αθάνατες μελωδίες. Με την τέχνη και τεχνική του Μανώλη Καρπάθιου στο κανονάκι, πηγαίου σολίστα και μαέστρου, τα μουσικά «Κύματα» του Σπανού εκπλήσσουν ευχάριστα αποκτώντας επιπρόσθετα μοναδική βυζαντινή ομορφιά και σφρίγος.

Κώστας Μπαλαχούτης

Μια αγαπημένη μελωδία του Γιάννη Σπανού, πρωτοκυκλοφόρησε στην Γαλλία στους ορχηστρικούς δίσκους του, με το ψευδώνυμο Κυριάκος και με τίτλο Θάλασσα https://frontl.ink/bw3y9nn , αλλά ξεχώρισε όταν χρησιμοποιήθηκε στο αγαπημένο soundtrack της ταινίας “Εκείνο το καλοκαίρι”. Κάποια στιγμή έγινε και τραγούδι, όταν προστέθηκαν στίχοι του Τάκη Καρνάτσου για τη φωνή της Τάνιας Τσανακλίδου.

Έπαιξαν οι μουσικοί

Μανώλης Καρπάθιος, κανονάκι

Μιχάλης Ασίκης, πλήκτρα

Σπύρος Παπανικόλας, κιθάρες

Σωτήρης Μαργώνης, βιολί

Νίκος Παραουλάκης, νέυ

Βασίλης Παπαδόπουλος, κρουστά

Ενορχήστρωση, Μιχάλης Ασίκης

Ηχοληψία, Κώστας Νανίκας

Δείτε στο ΥouΤube το video clip

Καλή Ακρόαση

Διαβάστηκε 40 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News