Τρίτη, 6η Αυγούστου 2024  8:59 μμ
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024 17:23

Τα 4 αντικείμενα που δεν πρέπει να μπαίνουν ποτέ στο πλυντήριο πιάτων – Το ένα είναι το τηγάνι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μπορεί το πλυντήριο πιάτων να είναι ό,τι πιο πρακτικό και γρήγορο για τη σύγχρονη νοικοκυρά, αλλά ορισμένα σκεύη καλό είναι να πλένονται στο χέρι, με παγωμένο ή και χλιαρό νερό, όπως μας ενημερώνει η ειδικός στα οικιακά Γεωργία Κωνσταντινίδη.

Με ένα βίντεο που ανάρτησε στο Instagram, όπου δημοσιεύσει διάφορα χρήσιμα tips, μοιράστηκε ποια 4 σκεύη δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε στο πλυντήριο πιάτων. Πρόκειται για το καπάκι της χύτρας, την ξύλινη κουτάλα, τα πλαστικά μπολ αλλά και τα αντικολλητικά σκεύη.

Τα τέσσερα «όχι»

Όπως αναφέρει η influencer στο post της, το καπάκι της χύτρας με το που μπει στο πλυντήριο πιάτων, είναι πολύ πιθανό να χαλάσει, καθώς η υψηλή θερμοκρασία της πλύσης μπορεί να καταστρέψει τις βαλβίδες αλλά και να φθείρει το λάστιχο που σφραγίζει το καπάκι.

Αλλά και για τα αντικολλητικά τηγάνια ισχύει ακριβώς το ίδιο, αφού και εδώ η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να αλλοιώσει την επένδυσή τους, ειδικά αν αποτελείται από ομοιογενές «φύλλο», με αποτέλεσμα να ξεφλουδίσει και τα φαγητά να κολλάνε στην εκτεθειμένη επιφάνεια.

Η κουτάλα, καθώς είναι ξύλινη, μέσω της παρατεταμένης έκθεσης σε υγρασία μπορεί να αναπτύξει μικρόβια, τα οποία μπορεί να εξαπλωθούν και στο πλυντήριο. Είναι καλύτερο, για βαθύ καθαρισμό, βράζετε τις άκρες τους για 5 λεπτά μία στο τόσο μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι, μόνο με νερό, προτού τις στεγνώσετε πολύ καλά.

Όσο για τα πλαστικά μπολ, όσα αποτελούνται από υλικό κακής ποιότητας ενδέχεται να απελευθερώνουν μέρος του σε υψηλές θερμοκρασίες, υπό μορφή μικροπλαστικών που μπορεί να καταλήξουν στον οργανισμό σας. Είναι καλύτερο να πλένετε όλα τα πλαστικά σας με κρύο ή χλιαρό νερό.

reader.gr

Πολυμέσα

Διαβάστηκε 132 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News