Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:36 πμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 21:11

ΣΟΦΙΑ ΟΡΘΗ - σειρά 66η

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

- Είναι δύσκολο να εφαρμοστούν οι νόμοι, αν δεν συμφωνούν με τα ήθη και τη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών.

- Όταν καταπιάνεται κάποιος με μια δουλειά, δεν υπάρχουν λεπτομέρειες που του επιτρέπεται να τις παραβλέψει.

-Κομμουνιστής διευθυντής Σοβιετικού μονοπωλίου σιγαρέτων, που επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1931, επέκρινε τους ιθύνοντες της κεφαλαιοκρατικής καπνοβιομηχανίας"Παπαστράτος" για τις ανέσεις που προσέφεραν στο εργατικό τους προσωπικό.

- Κατά την πριν απο το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο περίοδο, στην Ελλάδα επικρατούσαν συνθήκες πολιτικής σταθερότητας (Δικτατορία Μεταξά) που είχαν βέβαια την πολύ δυσάρεστη πλευρά τους, του περιορισμού των ατομικών ελευθεριών, αλλά βοηθούσαν να λειτουργούν με ασυνήθιστη τάξη οι κρατικές υπηρεσίες και να επικρατεί κοινωνική γαλήνη, που ευνοούσε την ανάπτυξη των παραγωγικών επιχειρήσεων. Επίσης οι νόμοι προστασίας των εργατών εφαρμόζονταν τότε καλύτερα απο κάθε άλλη προηγούμενη περίοδο.

- Κατά τη διάρκεια του ανταρτοπολέμου 1946-49 οι κομμουνιστές αντάρτες έκαναν παιδομάζωμα κυρίως απο τις περιοχές Ηπείρου και Μακεδονίας. Έπαιρναν δηλαδή με τη βία απο τις οικογενειές τους παιδιά ηλικίας 6-12 ετών και τα έστελναν στις κομμουνιστικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης για να επιστρέψουν όταν ενηλικιωθούν σαν σύγχρονοι γεννίτσαροι να πολεμήσουν κατά του καπιταλιστικού καθεστώτος της πατρίδας τους. Αρκετά απο τα παιδιά αυτά μετά απο 6-7 χρόνια επέστρεψαν στην Ελλάδα, με παρέμβαση του Ο.Η.Ε. και του Ερυθρού Σταυρού. Τα περισσότερα  απ'αυτά δυσκολεύτηκαν να βρούν τους γονείς τους, γιατί είχαν αλλάξει τα επώνυμα και πέρασαν αρκετά χρόνια σε Δημόσια Ιδρύματα.

- Ο κρατικός παρεμβατισμός στην ιδιωτική οικονομία έχει γίνει κανόνας τα τελευταία 30-40 χρόνια (1970-2010). Η κρατική παρέμβαση όμως σε αρκετές περιπτώσεις λειτούργησε καταστρεπτικά επειδή δεν στηριζόταν στη γνώση των προβλημάτων, που συχνά ήταν δυσκολότερα απ'οσο φαντάζονταν η κρατική γραφειοκρατία.

- Σε όλες τις καταστροφές υπάρχει πάντα το αύριο που είναι δικό σου κι'αυτό - αν διδάσκεσαι απο το χθές - θα το κάνεις εσύ καλύτερο.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 1230 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 21:29
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Φρίξος

Συντάκτης άρθρων, το περιεχόμενο των οποίων είναι το απόσταγμα εμπειριών και γνώσης γύρω απο τον άνθρωπο, τη ζωή, την κοινωνία, την ιστορία, την πολιτική κ.α. Τα άρθρα αυτά αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση όλων μας.
Η γνώση είναι δύναμη !!!