Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:47 πμ
Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024 22:48

Λιμάνι Μεσολογγίου: Σταθμός για μικρά κρουαζιερόπλοια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σταθμός για μικρά κρουαζιερόπλοια το λιμάνι του Μεσολογγίου όπως αναφέρει η εφημερίδα "Συνείδηση", σύμφωνα με την οποία δύο μικρά κρουαζιερόπλοια έχουν «δέσει» στο λιμάνι του Μεσολογγίου και θα συνεχίσουν και τον επόμενο μήνα. Περιηγήσεις στο Μεσολόγγι, στα αρχαία θέατρα και στα μουσεία της περιοχής περιλαμβάνει τα πρόγραμμα ξενάγησης των τουριστών

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Έγινε το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση και ανάπτυξη του Μεσολογγίου δια θαλάσσης! Ήδη δύο μικρά κρουαζιερόπλοια έχουν ορίσει το Μεσολόγγι ως σταθμό τους, κάτι που θα συνεχιστεί και για τον Αύγουστο.

Το ένα εκ των δύο κρουαζιερόπλοιων έχει αγκυροβολήσει ήδη δύο φορές στο λιμάνι του Μεσολογγίου και αναμένεται να αγκυροβολεί κάθε εβδομάδα και για τον Αύγουστο, ενώ το έτερο, που είναι μεγαλύτερης χωρητικότητας τουριστών, αγκυροβόλησε μια φορά και θα το κάνει κάθε Πέμπτη από δω και στο εξής μέχρι να σταματήσει και το πρόγραμμα των δρομολογίων του, που είναι από την Ιθάκη προς την Ιτέα.

Οι επιβάτες στο διάστημα της παραμονής τους στο Μεσολόγγι περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στις παραδοσιακές πελάδες, το Μουσείο Άλατος, τη γειτονιά του Τρικούπη και Παλαμά, και τον Κήπο των Ηρώων.

Η Δημοτική Αρχή, όπως αναφέρει στη «Σ» η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μεσολογγίου, Νεκταρία Αλετρά, έχει ως σκοπό και επιδίωξη το Μεσολόγγι να γίνει σταθμός μικρών κρουαζιερόπλοιων, καθώς θεωρεί μέγιστης σημασίας την ανάπτυξη του Μεσολογγίου δια θαλάσσης.

Η Νεκταρία Αλετρά

Ειδικότερα η κα. Αλετρά αναλύοντας το θέμα στη «Σ» ανέφερε: «υπάρχουν δύο μικρού μεγέθους κρουαζιερόπλοια που έκαναν και θα κάνουν στάση στο Μεσολόγγι! Το ένα είχε έρθει την προηγούμενη Πέμπτη με 75 περίπου τουρίστες από την Αμερική και την Αγγλία και θα έρχεται κάθε εβδομάδα την ίδια ημέρα, την Πέμπτη. Θα αποβιβάζει τους επιβάτες του στο λιμάνι, θα τους γίνεται ξενάγηση στα αρχαία θέατρα της περιοχής και στα μουσεία και γενικότερα στα αξιοθέατα του Μεσολογγίου, ενώ οι τουρίστες αυτοί θα διανυκτερεύουν στο Μεσολόγγι.

Ξεχωριστή «πινελιά» για τους επισκέπτες θα είναι και το party που θα διοργανώνεται. Ως είθισται για τους τουρίστες σε κάθε κρουαζιέρα διοργανώνεται και ένα party, είτε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, είτε αυτό το party θα γίνεται σε κάποιο κατάστημα του Μεσολογγίου.

Αξίζει να τονίσουμε πως η ξενάγηση στα αρχαία θέατρα και η περιήγηση στην πόλη θα γίνεται με συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ως σκοπό να αναδείξει την πλούσια ιστορία του τόπου, ενώ στο πλαίσιο της ξενάγησης οι τουρίστες θα κάνουν και μια ακόμη στάση στο «Messolonghi By Locals» όπου θα αποκτούν ακόμη μια οπτική για τον τόπο μας, τον πολιτισμό του, τους ανθρώπους τους και τις δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο είναι μικρότερης χωρητικότητας, ενώ έχει έρθει στο Μεσολόγγι ήδη δύο φορές. Θα συνεχίσει το πρόγραμμά του που είναι σχεδόν αντίστοιχο και για τον μήνα Αύγουστο.

Η προσπάθειά μας, η επιδίωξή μας, είναι το Μεσολόγγι να γίνει σταθμός για τα κρουαζιερόπλοια αυτά και όχι μόνο και για τους επόμενους μήνες, για όλη δηλαδή την περίοδο που γίνονται κρουαζιέρες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Μεσολόγγι ως αγκυροβόλιο στο πρόγραμμά τους».

Κωνσταντίνος Χονδρός - Εφημερίδα "Συνείδηση"

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 120 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News