Σάββατο, 27η Ιουλίου 2024  11:47 πμ
Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024 14:49

Το «νερό, νεράκι» λένε καλοκαιριάτικα οι κάτοικοι στη Χρυσοβίτσα Ξηρομέρου – Βγάζουν λάσπη οι βρύσες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί στην Τ.Κ. Χρυσοβίτσας του Δήμου Ξηρομέρου, όπου τα νοικοκυριά και ηλικιωμένοι κάτοικοι παραμένουν χωρίς νερό σε συνθήκες καύσωνα.

Οι βρύσες της Χρυσοβίτσας Ξηρομέρου «στέρεψαν» από το πρωί της Κυριακής (21/7) με τους κατοίκους, τους επαγγελματίες και τους ετεροδημότες επισκέπτες του χωριού να διαμαρτύρονται για την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

«Ενώ είχε βγει ανακοίνωση από την Τ.Κ. Χρυσοβίτσας για διακοπή νερού στην πάνω γειτονιά και κατά τις βραδυνές ώρες Κυριακής προς Δευτέρα μέχρι να αποθηκεύσουν νερό από το παλιό δίκτυο , σήμερα Δευτέρα έχουμε μείνει χωρίς σταγόνα, όταν ανοίγει η βρύση ξεπροβάλλουν σταγόνες λάσπης» περιγράφει στο xiromero.gr κάτοικος της Χρυσοβίτσας.

«Η υπεράντληση, οι παράνομες παροχές και τα ρουσφέτια των Προέδρων έφεραν την Χρυσοβίτσα σαράντα χρόνια πίσω» προσθέτει ο αγανακτισμένος κάτοικος που εκφράζει τη φωνή των συγχωριανών του που αδυνατούν να πλυθούν.

Η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ξηρομέρου:

«Η παρατεταμένη φετινή ανομβρία έχει επηρεάσει πηγές και γεωτρήσεις. Οδηγίες προς τους δημότες και επισκέπτες. Όχι στην σπατάλη του πολύτιμου αγαθού του νερού

Θέλουμε να εφιστήσουμε προς τους δημότες και επισκέπτες του Δήμου Ξηρομέρoυ, την προσοχή στην κατανάλωση του πολύτιμου αγαθού του νερού, ειδικά την τρέχουσα περίοδο που διανύουμε.

Καταναλώνουμε το νερό με σύνεση. ΟΧΙ στην σπατάλη του πολύτιμου νερού.

Η παρατεταμένη φετινή ανομβρία έχει επηρεάσει πηγές και γεωτρήσεις σε όλη την Ελλάδα και το ίδιο συμβαίνει και στον δικό μας Δήμο.

Ήδη σε πάρα πολλούς Δήμους έχει βγει πρόγραμμα, όπου το νερό δίνεται συγκεκριμένες ώρες της ημέρας ή ακόμα χειρότερα δεν υπάρχει καθόλου νερού και η εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται με τα βυτία.

Η υποχρέωση όλων μας, είναι, να προσέχουμε το νερό, για να έχουμε νερό».

iaitoloakarnania.gr

Διαβάστηκε 137 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News